Elena Rybakina, o jucătoare din Rusia care joacă sub steagul Kazahstanului, a câştigat turneul de la Wimbledon

Elena Rybakina, judecătoarea din Kazahstan, a câştigat turneul de la Wimbledon, după ce a trecut de tunisianca Ons Jabeur, scor 3-6, 6-2, 6-2. Este cea mai tânără jucătoare care a ridicat trofeul la All England Club din 2011 până în prezent. Atunci Petra Kvitova câştiga turneul.

09 iul. 2022, 18:54
Elena Rybakina, o jucătoare din Rusia care joacă sub steagul Kazahstanului, a câştigat turneul de la Wimbledon

Elena Rybakina a câştigat turneul de la Wimbledon. Jucătoarea kazahă, care în semifinale a eliminat-o pe Simona Halep, s-a impus în faţa tunisiencei Ons Jabeur, într-o oră şi 47 de minute, scor 3-6, 6-2, 6-2.

Ocupantă a locului 23 WTA înainte de Wimbledon, Rybakina a cucerit sâmbătă primul său titlu la un turneu de mare şlem, cea mai bună performanţă a sa de până acum fiind participarea în sferturi de finală la Roland Garros, în 2021.

Citeşte şi: Simona Halep, uluită după eșecul cu Elena Rybakina. „N-am nicio explicație pentru ce s-a întâmplat”

Elena Rybakina a mai câştigat până acum doar două turnee, în 2019 la Bucureşti şi în 2020 la Hobart.

Ons Jabeur, locul 2 mondial, era prima sportivă africană prezentă în finală de grand slam.

Elena Rybakina joacă acum sub steagul Kazahstanului, dar ea s-a născut şi trăieşte la Moscova, în Rusia. A practicat sport de mică, începând cu gimnastică şi patinaj alături de sora ei. După ce i s-a zis că este prea înaltă pentru aceste sporturi, tatăl ei a îndrumat-o spre tenis. Aşa a început să practice tenis la vârsta de 6 ani la  Spartak Tennis Club din Moscova. A obţinut cetăţenia kazahă în 2018.

Novak Djokovic s-a calificat în a patra finală consecutivă la Wimbledon. Va lupta cu Nick Kyrgios pentru trofeu

„Joc deja pentru Kazakhstan de mult timp și sunt foarte fericită să reprezint această țară. M-au sprijinit din toate punctele de vedere și nu își are rostul să mă întrebați cum mă simt. E o călătorie lungă pe care o am ca jucătoare kazahă, am jucat la Jocurile Olimpice, la Fed Cup… Joc tenis, mă bucur de ce am realizat și de meciurile de aici. Îmi pare rău că jucătorii ruși nu sunt aici, dar mă concentrez pe faptul că am oportunitatea să joc pe cele mai importante arene ale lumii. Am mai spus deja: m-am născut în Rusia, dar reprezint Kazakhstan. De ce trebuie să ne întoarcem mereu la subiectul acesta? Am spus deja tot ce era de spus. Cred că trăiesc peste tot, pentru că sunt jucătoare de tenis și mă aflu mereu pe drumuri. Cea mai mare parte a timpului o petrec în țările unde joc, acolo mă și antrenez. Între turnee, mă pregătesc în Slovacia, am mers o perioadă și în Dubai. Deci, nu trăiesc într-un loc anume, sincer”, a spus Elena Rybakina.