Cererea Elenei Udrea de ÎNLOCUIRE a procurorului de caz a fost respinsă

Fosta şefă PMP Elena Udrea a înaintat vineri către procurorul ierarhic superior o cerere de recuzare a magistratului care instrumentează ancheta, însă solicitarea sa a fost respinsă, potrivit România TV. Fosta şefă PMP a declarat la ieşirea din sediul DNA că nu are încredere în corectitudinea procurorului de caz şi că va reveni să dea din nou declaraţii de la ora 14.00, acum tot în faţa aceluiaşi magistrat.

RomaniaTV.net
30 oct. 2015, 08:47
Cererea Elenei Udrea de ÎNLOCUIRE a procurorului de caz a fost respinsă

Printre motive enumerate pentru a cere înlocuirea procurorului de caz ar fi faptul că acest procuror a instrumentat şi dosarul Microsoft. Un alt motiv ar fi faptul că Udrea a înaintat două plângeri la CSM care nu au fost soluţionate până acum.

„Aşteptăm să se soluţioneze cererea de recuzare a doamnei procuror. Nu cred că este surprinzător faptul că am cerut schimbarea procurorului. Am depus la CSM două sesizări legate de modul în care se derulează ancheta împotriva mea şi modul în care s-a derulat ancheta şi în luna martie. Vorbim de aceeaşi doamnă procuror. Ca urmare, nu am încredere în corectitudinea şi imparţialitatea dînsei şi am făcut cerere de recuzare. (…) Se poate desemna alt procuror. Mă întorc în câteva ore şi dau declaraţii. Nu am niciun interes să trag de timp”, a precizat Elena Udrea la ieşirea din sediul DNA.

Citeşte şi: Elena Udrea, la DNA: „Nu ştiu, se mai practică cătuşele? Sunt ilegale, să ştiţi”

Elena Udrea a mai precizat că nu mai are în prezent planuri legate de politică şi că eforturile sale se îndreptă spre abuzurile sistemului din România.

„Planurile mele nu mai sunt mai legate de politică în acest moment. Sunt legate de abuzurile sistemului care se întâmplă în România, legate de drepturile omului în general şi de activitatea parlamentară până la sfârşitul mandatului. Nu mai am planuri legate de politică”, a adăugat ea.

Fostul ministru a declarat, la ieșirea din sediul DNA, că se va întoarce la ora 14,00, când va da noi declaraţii în faţa aceluiaşi procuror, după ce DNA a decis să-i respingă cererea de înlocuire a magistratului.

Elena Udrea a decis să apeleze la plângeri în 13 octombrie, depunând una în acest sens la CSM împotriva procuroarei care a instrumentat dosarul Gala Bute. Reprezentanţi ai Inspecției Judiciare au confirmat că au primit sesizarea formulată de Elena Udrea în care aceasta reclamă posibile abateri disciplinare în legătură cu modalitatea în care s-au efectuat cercetările în cazul său.

Citeşte şi: Elena Udrea, plângere la CSM împotriva procurorului de caz din dosarul Gala Bute. IJ face verificări