Elena Udrea, despre dosarul Microsoft: Scopul a fost afectarea scorului meu electoral la alegerile din 2014

Elena Udrea susţine, după clasarea acuzaţiilor din dosarul Microsoft faţă de mai mulţi foşti miniştri, că această cauză a fost "praf în ochi". Singurul scop, în viziunea Elenei Udrea, a fost afectarea scorului ei electoral la alegerile prezidenţiale din 2014.

RomaniaTV.net
02 feb. 2018, 06:28
Elena Udrea, despre dosarul Microsoft: Scopul a fost afectarea scorului meu electoral la alegerile din 2014

Cel mai mare dosar de corupţie cu care se lăuda în octombrie 2014 Kovesi a fost doar praf în ochii oamenilor. În special ai naivilor care credeau ori încă mai cred că DNA se luptă pe bune cu corupţia! În realitate, singurul scop pentru care a apărut acest dosar, vechi de trei ani la data la care a izbucnit scandalul, a fost afectarea scorului meu de la alegerile prezidenţiale din 2014. Atunci, cu o săptămână înainte de vot, a fost arestat fostul soţ, ceea ce a însemnat o lovitură teribilă pentru candidatura mea, care s-a adăugat momentului chemării mele la DNA, ca martor într-un dosar oarecare, cu toată presă anunţată de Kovesi călare la intrare pentru a mă filma în prima zi de campanie şi care a fost urmată de un atac şi mai puternic, prin apariţia fotografiilor cu mine şi Alina Bica la Paris, acţiune orchestrată de Coldea. Fotografiile au însemnat o lovitură şi mai grea, cu doar trei zile înainte de vot”, a scris Elena Udrea pe Facebook.

Dovadă a susţinerilor sale, spune Udrea, este că în afară de soţul său nimeni nu a mai fost judecat.

„Ca dovada ca Microsoft nu ar fi aparut niciodata daca nu l-ar fi folosit impotriva mea, este si faptul ca niciunul din cei implicati nu a mai fost acuzat, judecat, condamnat in afara de Dorin Cocos. Dosarul a stat pe loc până s-au prescris faptele şi s-au pierdut banii declaraţi pompos de Kovesi „cea mai mare frauda”. La fel ca in cazul Gigina, cand a spus fara nicio jena “o mama trebui sa mai astepte.” Si apoi nu a mai facut nimic cu dosarul mortii tanarui politist! 

Păi dacă e aşa, fapta lui Kovesi nu e abuz in serviciu? Nu ar trebui să răspundă penal pentru prejudiciul creat prin muşamalizarea acestui dosar până la prescrierea acuzaţiilor? Dacă mie mi-au dat judecătorii „independenţi” de la ÎCCJ 6 ani pentru că Bute a boxat în România şi m-au pus să platesc meciul acestuia, oare câţi ani de puşcărie ar trebui să primească Kovesi pentru un prejudiciu de 67 milioane dolari, cert şi produs prin acte de coruptie ale acesteia?

BOMBĂ în Dosarul Microsoft! Șapte MINIȘTRI au scăpat fiindcă DNA nu și-a dat seama că faptele sunt prescrise. Prejudiciul e 67.000.000 dolari”, a mai scris fostul ministru.

Citeşte şi: Dosarul Microsoft: Claudiu Florică şi Dinu Pescariu, trimişi în judecată pentru spălare de bani. Şapte foşti miniştri scapă de acuzaţii

Postarea Elenei Udrea a apărut după ce DNA a anunţat că acuzaţiile faţă de foştii miniştri Ecaterina Andronescu, Mihai Tănăsescu, Dan Nica, Adriana Ţicău, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu şi Şerban Mihăilescu au fost clasate în dosarul Microsoft.

În afară de Daniel Funeriu, în situaţia căruia s-a constatat că nu a comis nicio faptă penală, în cazul tuturor celorlalţi foşti miniştri faptele de care erau acuzaţi s-au prescris.

În ceea ce îi priveşte pe Claudiu Florică şi Dinu Pescariu, acuzaţi de spălare de bani, aceştia au fost trimişi în judecată, cauza aflându-se pe rolul Tribunalului Bucureşti.

Într-un dosar Microsoft, Dorin Cocoş, Gheorghe Ştefan, Dumitru Nicolae şi Gabriel Sandu au fost condamnaţi la închisoare cu executare.