Elena Udrea joacă ultima carte. A încercat din nou să scape de condamnarea din dosarul Gala Bute. Sentința judecătorilor

Elena Udrea își folosește toate căile extraordinare de atac ca să scape de condamnarea din dosarul Gala Bute, care i-a adus 6 ani de închisoare cu executare. În același dosar a fost condamnat și Rudel Obreja, iar Udrea dă vina pe justiție pentru moartea lui.

20 mart. 2023, 16:00
Elena Udrea joacă ultima carte. A încercat din nou să scape de condamnarea din dosarul Gala Bute. Sentința judecătorilor

Magistrații Înaltei Curți au respins definitiv, luni, contestația la executare depusă de avocații Elenei Udrea în cazul condamnării la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute.

„Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de contestatoarea condamnată Udrea Elena Gabriela împotriva sentinţei nr. 466 din data de 1 noiembrie 2022 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală, în dosarul nr. 1201/1/2022.

În baza art. 275 alin. (2) din Codul de procedură penală, obligă contestatoarea condamnată la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 275 alin. (6) din Codul de procedură penală, onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru contestatoare, până la prezentarea apărătorului ales, în cuantum de 85 lei, rămâne în sarcina statului.

Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 20 martie 2023”, se arată în minuta ÎCCJ.

Fostul ministru al Turismului a ajuns luni dimineață la Curtea Supremă, unde va apărea în fața magistraților pentru proces. Elena Udrea își folosește toate căile extraordinare de atac ca să scape de condamnarea din dosarul Gala Bute, care i-a adus 6 ani de închisoare cu executare.

Citește și: Elena Udrea, mesaj emoționant la înmormântarea lui Rudel Obreja. Ce a scris fostul ministru pe coroana de flori trimisă

Elena Udrea este în prezent încarcerată în penitenciarul Târgșor unde ispășește pedeapsa de şase ani de închisoare primită în dosarul gala Bute pentru luare de mită şi abuz în serviciu. În ziua pronunțării sentinței, Elena Udrea a plecat din țară, dar după pronunțarea sentinței a fost dată în urmărire internațională și a fost prinsă în Vama Kulata, la graniţa dintre Bulgaria și Grecia. A stat timp câteva luni de zile în arest în Bulgaria, până când autoritățile bulgare au decis extrădarea sa în România.

Citește și: Elena Udrea a explicat gestul după 8 ani. De ce și-a acoperit nasul cu degetul, în Parlament

În același dosar a fost condamnat și Rudel Obreja la cinci ani de închisoare. Doar că Rudel Obreja, fost președinte al Federației Române de Box, a murit la vârsta de 57 de ani, după ce în ultima vreme s-a luptat cu o boală cumplită. Este vorba despre cancer de pancreas în stadiu terminal.