ELENA UDREA, plângeri la organismele internaţionale. Striblea: Arestul preventiv este utilizat în mod abuziv

Avocatul Marius Striblea a anunţat, luni, că Elena Udrea şi-a propus să sesizeze organismele internaţionale, care se ocupă de monitorizarea justiţiei şi de drepturile omului, cu privire la modul în care se prezintă justiţia românească în momentul de faţă. Fostul ministru contestă utilizarea abuzivă a măsurii arestului preventiv şi practica denunţurilor. 

RomaniaTV.net
06 apr. 2015, 11:36
ELENA UDREA, plângeri la organismele internaţionale. Striblea: Arestul preventiv este utilizat în mod abuziv

Fostul ministru Elena Udrea a depus la Înalta Curte de Casație și Justiție o cerere prin care solicită înlocuirea arestului preventiv cu o măsură mai ușoară, respectiv arest la domiciliu sau control judiciar, în dosarul „Gala Bute”.

Cererea a fost înregistrată pe 3 aprilie, iar termenul de judecată a fost stabilit pentru vineri, 10 aprilie.

Luni, mai mulţi martori au fost audiaţi la DNA, în Dosarul Gala Bute.

Avocatul Marius Striblea a declarat că Elena Udrea a decis să sesiseze organismele internţionale, documentele urmând să fie redactate în acest sens.

„Începând de astăzi, doamna Udrea îşi propune să aducă la cunoştinţa organismelor internaţionale, atât statale cât şi neguvermentale, modul în care se prezintă justiţia românească in acest moment, modul in care este utilizat în mod abuziv arestul preventiv, modul în care multi aleg să facă denunţuri, ceea ce viciază profund actul de justiţie în România şi se ajunge de multe ori la rezultate neconforme cu realitatea”, a spus Striblea.

CITEŞTE ŞI Consiliera Elenei Udrea, Luminiţa Kohalmi, audiată la DNA în Dosarul GALA BUTE VIDEO

Avocatul a adăugat că vor fi sesizate toate organismele care se ocupă de drepturile omului şi care monitorizează justiţia.

„Modul în care se prezintă astăzi justiţia este un mod peste care nu se mai poate trece. S-a ajuns in situatia in care arestul preventiv este regula. Acum arestul preventiv nu duce decât la formularea de denunţuri. Arestul preventiv s-a transformat într-o pedeapsă anticipată. Nu mai există niciun motiv legal ca doamna Udrea să continue cercetarea in stare de arest„, a precizat Striblea. 

Avocatul a mai anunţat că audierile de luni „au infirmat definitiv teza cum că Gheorge Nastasia a dus o geantă ministrului„.

S-a stabilit ca regulă că nimeni nu intra  la ministru cu alt obiect decât foi, documente. Pe de altă parte, secretara ministrului nu l-a văzut niciodată pe Nastasia cu vreo geantă în mână nici în general, nici în octombrie 2011 în special. Sunt elemente noi pe care le vom folosi cu ocazia cererii de înlocuire a arestului preventiv pe care ICCJ o va judeca vineri”, a conchis Striblea.