Elena Udrea poate scăpa de extrădare, dar și de pedeapsă. Lovitură de teatru: cum ar putea să fie liberă!

Elena Udrea, reţinută în Bulgaria, a cerut arest la domiciliu şi a solicitat instanţei să nu fie extrădată în România. Avocații săi au venit cu o serie de dovezi care prezintă necesitatea fostului ministru de a-și ispăși pedeapsa în libertate.

17 apr. 2022, 09:17
Elena Udrea poate scăpa de extrădare, dar și de pedeapsă. Lovitură de teatru: cum ar putea să fie liberă!
Elena Udrea poate scăpa de extrădare, dar și de pedeapsă

Elena Udrea poate scăpa de extrădare, dar și de pedeapsă. Instanţa bulgară nu a fost convinsă până în prezent, dar una din acțiuni ar putea acea succes de cauză!

Elena Udrea poate scăpa de extrădare, dar și de pedeapsă. Lovitură de teatru: cum ar putea să fie liberă!

Elena Udrea s-a plâns de condițiile din închisorile din România, precizând că a mai fost arestată în condiții insalubre. Din acest motiv, autoritățile din Bulgaria au cerut un raport Ministerului Justiției din România, cu privire la mediul în care trăiesc deținuții. Fostul ministru le-a povestit deja autorităților din țara vecină experiența sa de la Penitenciarul Târgşor. Pe lângă condițiile greu de imaginat în care a fost nevoită să stea, Elena Udrea susține că a primit și amenințări cu moartea!

Autorităţile din Bulgaria vor explicaţii despre condiţiile de detenţie pentru Elena Udrea. Anunţul Ministerului Justiţiei

Elena Udrea are mai multe motive pentru care să nu fie extrădată și pentru care cere săvârșirea pedepsei la domiciliu. Potrivit actelor prezentate de avocați, fostul ministru al suferi de osteoporoză, iar pentru a se trata de această afecțiune medicală a cerut azil politic în Grecia.

Boala de care suferă Elena Udrea. Cum a sperat fostul ministru al Turismului că va scăpa de arestul preventiv

„Este foarte posibil ca statul român să își retragă mandatul european de arestare. Gândiți-vă că singurul dosar în care s-a pronunțat în felul acesta în contestația în anulare este al Elenei Udrea și, dacă ținem cont de echitatea procedurilor din justiția din România, care e prevăzută și în Constituție, și în CEDO. Dacă ținem cont de rolul primordial al Înaltei Curți, acela de a unifica jurisprudența, în condițiile în care Înalta Curte de Casație a dat soluții diferite în alte dosare și în dosarul Elenei Udrea a dat soluția pe care o cunoașteți, este posibil. Pentru că mai sunt căi de atac, unele chiar pe rol, cum ar fi recursul în casație”, a declarat Veronel Rădulescu, avocatul fostului ministru al Turismului, pentru bugetul.ro.

Elena Udrea se află în arestul Poliției din Bulgaria, urmând ca, pe 19 aprilie, justiția bulgară să se pronunțe dacă o va extrăda sau nu în România. Pa 7 aprilie, înainte ca instanța să o condamne la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute, Elena Udrea a părăsit România, ajungând în Bulgaria, fiind prinsă la vama cu Grecia.