Elena Udrea rămâne sub control judiciar. Denunţătorii ei au scăpat de această măsură

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis, vineri, că Elena Udrea, Rudel Obreja, Tudor Breazu și Ion Ariton vor fi judecaţi, în continuare, sub control judiciar în dosarul "Gala Bute". În schimb, denunţătorii Elenei Udrea, Ștefan Lungu, Gheorghe Nastasia, Ana Maria Topoliceanu și Marius Botoroagă au scăpat de măsura preventivă a controlul judiciar.

16 oct. 2015, 16:23
Elena Udrea rămâne sub control judiciar. Denunţătorii ei au scăpat de această măsură

Elena Udrea a declarat că va ataca decizia în instanţă. „Evident că o să atac această decizie. Sunt surprinsă pentru că oricine a văzut declarațiile acestora (cei patru denunţători –  n.r.), oricine a mai văzut oameni mințind, își dau seama cât adevăr e în ceea ce au spus„, a spus Elena Udrea, potrivit b1.ro.

Aștept să văd motivarea instanței pentru care argument cei care au dat azi (vineri – n.r.) declarații și încearcă să obțină o pedeapsă mai mică cu o treime au scăpat de măsura preventivă„, a mai spus Udrea.

DOSARUL GALA BUTE. Ana Maria Topoliceanu, la ICCJ: „În două rânduri i-am dat BANI Elenei Udrea”

DOSARUL GALA BUTE. Ştefan Lungu: Udrea mi-a spus să-l las în pace pe Gărdean că e omul lui Tăriceanu

Nastasia, în instanţă: I-am spus Elenei Udrea că în GEANTĂ sunt 900.000 de euro. Nu a avut nicio REACŢIE

Elena Udrea s-a prezentat, vineri, la Instanța Supremă, unde s-a judecat primul termen de judecată în dosarul Gala Bute. Udrea şi-a declarat nevinovăţia în faţa judecătorilor, în timp ce patru inculpaţi şi-au recunoscut vina.

Elena Udrea a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie în dosarul „Gala Bute”, fiind acuzată de săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În dosar au fost deferiți justiției și fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul președinte al Federației Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu — administratorul terenurilor de la Nana deținute de Elena Udrea, Ștefan Lungu — fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia — fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Ana Maria Topoliceanu — fost director al Companiei Naționale de Investiții, Dragoș Marius Botoroagă — administratorul unei firme.

Potrivit DNA, Udrea ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, și anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia și Breazu, au primit, cu știința sa, sume de bani de la reprezentanții unor societăți comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanțate de ministerul pe care inculpata îl conducea.

Citeşte şi: ELENA UDREA, după proces: „Declaraţiile sunt CONTRADICTORII”. Reacţia la ACUZAŢIILE lui Topoliceanu