ELENA UDREA poate scăpa de arest. Cine şi-a SCHIMBAT declaraţiile pentru a o salva pe protejata lui Băsescu

Elena Udrea îşi joacă ultima carte înainte de votul colegilor pentru un nou aviz de arestare cerut de procurori în dosarul "Gala Bute". Udrea susţine că o parte dintre denunţurile împotriva ei au fost mincinoase, iar apropiaţii ei i-au întors spatele şi s-au înţeles să o denigreze. Alături de Elena Udrea este şi administratorul de la Nana, care din arest acuză că s-au făcut presiuni asupra lui pentru a o denunţa pe protejata lui Băsescu.

RomaniaTV.net
22 feb. 2015, 09:32

Elena Udrea a declarat, sâmbătă, că în dosarul „Gala Bute”, în care se cere arestarea sa preventivă, au apărut evoluţii favorabile ei. Uşor iritată de întrebările privind informaţiile pe surse privind un denunţ al lui Dorin Cocoş, fostul său soţ, împotriva ei, Elena Udrea le-a spus jurnaliştilor să încerce să afle, tot pe surse, despre evoluţiile favorabile ei din dosarul în care se cere arestarea.

Elena Udrea poate merge în Parlament. „Luni mă voi prezenta pentru a-mi spune punctul de vedere”

Potrivit România TV, Elena Udrea făcea referire la faptul că, vineri, la DNA, Tudor Breazu, administratorul moşiei sale din judeţul Călăraşi, le-ar fi spus procurorilor că asupra sa s-au făcut presiuni pentru a o denunţa. Mai mult, acesta le-ar fi dus procurorilor şi probe: o înregistrare a unui apel video primit de la Ana Maria Topoliceanu, în care aceasta îi transmitea, prin bileţele puse în faţa camerei telefonului, să spună tot ce ştie despre Udrea, ca să îi fie bine.

Breazu ar fi spus în faţa procurorilor că Ana Maria Topoliceanu a făcut un denunţ mincinos pentru a-i îndupleca pe anchetatori, ea fiind intermediar al şpăgilor dintre oamenii din Ministerul Dezvoltării Regionale şi al Turismului şi Elena Udrea, şi l-ar fi sfătuit şi pe el să facă acelşi lucru.

TUDOR BREAZU, administratorul moşiei Elenei Udrea de la Nana, aflat în arest, a fost adus, vineri, la DNA, pentru a fi audiat.

Tudor Breazu, apropiat al Elenei Udrea, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în urma deciziei din 8 februarie a Curții de Apel București, însă hotărârea a fost atacată la ÎCCJ.

El este acuzat de complicitate la luare de mită pentru că ar fi primit bani, sub forma unor contracte fictive de publicitate, care ulterior ajungeau la Elena Udrea.

Procurorii susțin că, în perioada 2010-2012, în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului se dezvoltase o practică în baza căreia reprezentanții societăților comerciale care primeau finanțări de la MDRT sau de la companii subordonate ‘întorceau’ un procent de 10% din sume către persoanele cu funcții de conducere din aceste instituții și că un rol important în acest mecanism îl avea Tudor Breazu, care avea o relație suficient de apropiată cu ministrul și cu persoane cu funcții înalte cum era Ana—Maria Topoliceanu, directorul Companiei Naționale de Investiții.

Tudor Breazu este în prezent administratorul S.C. Agro Green Nana SRL, societate la care unic asociat este Elena Udrea și care este finanțată din fondurile proprii ale acesteia.

În referatul cu propunerea de arestare preventivă se mai arată că, în perioada 2009 — 2012, el a cumpărat mai multe imobile de la persoane fizice sau juridice din subordinea Ministerului Turismului (o vilă în Eforie Sud de la S.C. Carmen Sylva S.A.) sau care aveau relații cu această instituție (teren în Voineasa într-o zonă unde se executa un proiect finanțat prin programul ‘Schi în România’), iar în 2014 a primit de la Elena Udrea un automobil Porsche Cayenne Turbo în schimbul prețului declarat de 5.000 euro, de aproximativ 8 ori mai puțin decât valoarea de piață.

Tudor Breazu este acuzat că le-a ajutat pe Elena Udrea și Ana Maria Topoliceanu să primească aproximativ 300.000 de lei de la Dragoș Marius Botoroagă, administratorul unei societăți comerciale, pentru a obține plata la timp a lucrărilor executate.

Pentru a asigura o aparență de legalitate, Breazu ar fi creat un circuit fictiv, prin care banii au ajuns în patrimoniul celor două. Astfel, după ce Compania Națională de Investiții făcea plățile pentru lucrările efectuate, Tudor Breazu dispunea transferul a 10% din suma încasată către o societate controlată de un alt consilier al ministrului Udrea, Ștefan Lungu, în baza unor contracte de consultanță fictive. Banii ajungeau ulterior înapoi la Breazu, fie în numerar, fie prin intermediul unei firme controlate de acesta, sub forma unor contracte fictive de consultanță.

Prin această metodă s-au realizat patru transferuri bancare, la care s-a adăugat și o plată în numerar, suma totală fiind de aproape 300.000 de lei.

O parte din această sumă a fost înmânată în numerar Anei Maria Topoliceanu, care ulterior i-a dat banii Elenei Udrea, fie la domiciliul acesteia, fie în biroul de la minister.

Potrivit procurorilor, banii rămași ar fi fost folosiți de Tudor Breazu pentru a plăti diferite cheltuieli pentru Udrea și Topoliceanu. Este vorba despre cheltuieli ocazionate de organizarea unei petreceri la Predeal în 2012, cu ocazia zilei de naștere a Elenei Udrea, dar și de mai multe excursii în străinătate pentru Udrea și Topoliceanu, dar și pentru el însuși.