Eleva de 10 la BAC o ironizează pe Anisie: „900 de mii de copii nu au acces la mediul digital. Anisie: am făcut portal online”

Antonia Pup, fostă preşedintă a Consiliului Elevilor, care a luat media 10 la BAC, dar a refuzat premiul de 3000 de lei acordat de guvernul Orban, o ia acum la ţintă pe Monica Anisie, ministrul Educaţiei.

RomaniaTV.net
02 sept. 2020, 11:14
Eleva de 10 la BAC o ironizează pe Anisie: „900 de mii de copii nu au acces la mediul digital. Anisie: am făcut portal online”

Antonia susţine că ministerul Educaţiei ignoră problemele reale ale sistemului de învăţământ şi propune soluţii neaplicabile, cum ar fi cursurile online, în condiţiile în care majoritatea elevilor, în special în mediul rural, nu au acces la internet sau nu deţin dispozitivele necesare.

„Principala problemă a sistemului de învățământ la ora actuală, enunțată de reprezentanții societății civile încă din martie: 900 de mii de elevi nu au acces la educația în mediul digital, licitația pentru tablete amânată. Monica Anisie: am făcut portal online.”, a scris Antonia Pup pe pagina sa de Facebook.

Potrivit unui studiu IRES, mai mult de 900.000 de elevi din învăţământul preuniversitar nu au acces la un dispozitiv pentru şcoala online, de 3,6 ori mai mulţi decât în evaluarea Ministerul Educaţiei.

Citeşte şi: STUDIU: Peste 75% dintre români cred că perfomanţele şcolare nu contează pentru succesul în viaţă