Elevi de 10 la Bacalaureat! Cum au reuşit Daniel Alboiu şi Mara Vlad să obţină nota maximă la examenul maturităţii VIDEO

Peste 200 de elevi au reușit să obțină 10 la Bac, cel mai mare număr din ultimii 16 ani. Printre aceștia este și Daniel Alboiu de la colegiul gheorghe Lazar din Sibiu. Acesta a oferit un interviu în exclusivitate la România TV.

RomaniaTV.net
01 iul. 2020, 07:49
Elevi de 10 la Bacalaureat! Cum au reuşit Daniel Alboiu şi Mara Vlad să obţină nota maximă la examenul maturităţii VIDEO

Daniel Ioan Alboiu a terminat clasa a XII-a la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu. Acesta s-a pregătit singur şi spune că probele examenului de bacalaureat de anul acesta nu au fost chiar foarte simple, însă rezultatul obținut de el îi confirmă faptul că un efort susținut este întotdeauna încununat de succes.

Citeşte şi: Un elev din Bihor, prins cu copiuţe la Bacalaureat! A rezumat toată materia pentru clasele V-VIII

Daniel își dorește să urmeze cursurile de la Facultatea de Inginerie Aerospațială din cadrul Universității Politehnice din București la care a fost deja admis pe baza notelor din anii de liceu și să îmbrățișeze cariera de inginer în aeronautică. Îi place să citească, să călătorească, să exploreze locuri noi și interesante și să se bucure de natură. În ceea ce privește generația lui spune că se identifică cu ea.

„Perioada liceului rămâne o etapă deosebit de frumoasă. M-am înțeles foarte bine cu colegii, ne-am descoperit pasiuni comune, mă regăsesc și mă identific foarte bine cu cei din generația mea. Pe scurt, o pot defini ca o generație axată mai mult pe lucrurile pragmatice”, spune Daniel.

De asemenea, un alt elev care a obţinut media 10 la Bacalureat este Mara Vlad. Aceasta a povestit în exclusivitate pentru România TV că a avut emoţii mari, însă toată munca depusă a dat roade. Mara este una din elevele model, chiar şi în aceste momente în care pandemia a complicat învăţământul. 

„A fost un examen pe care îl doream să-l trec încă de la începutul clasei a 12-a, pentru a trece şi peste etapa aceasta din viaţa mea”, a declarat Mara. 

România TV a început un proiect în care, din oră în oră, promovează câte un elev din ţară care a obţinut media 10 la Bacalureat. În fiecare zi, în direct intra elevii români care au reuşit performanţa în România.