Elevi infectaţi cu coronavirus după o petrecere de majorat cu 150 de invitaţi, organizată de un deputat PSD. Două licee riscă se fie închise

Două licee din Giurgiu ar putea fi închise. Asta după ce mai multi elevi infectaţi cu coronavirus au chefuit la majoratul organizat de deputatul PSD Elena Dinu pentru fiul său. A fost o petrecere cu peste 150 de invitaţi şi dedicaţii de mii de euro la manelişti. Acum, DSP Giurgiu face anchete epidemiologice la două licee din oraş, după ce mai multi elevi au fost depistaţi cu coronavirus.

19 feb. 2021, 14:34
Elevi infectaţi cu coronavirus după o petrecere de majorat cu 150 de invitaţi, organizată de un deputat PSD. Două licee riscă se fie închise

O dată în viaţă face băiatul 18 ani. Pe principiul acesta a mers şi deputata PSD de Giurgiu, Elena Dinu, o apropiată a baronului PSD Niculae Bădălău, care a organizat o petrecere de majorat pentru fiul său cu peste 150 de inviţi la complexul Bălănoaia de lângă Giurgiu. Cu toţi au uitat de restricţiile impuse din cauza pandemiei de COVID-19 şi au petrecut până în zori cu mâncăruri pe alese, băuturi la discreție. Nu au lipsit nici manelele și dedicațiile pentru fiul sărbătorit sau pentru „cea mai tare deputată”, pentru care invitaţii au scos din buzunar mii de euro.

După petrecerea de pomină, mai mulţi invitaţi, elevii la cele mai prestigioase licee din Giurgiu- ”Ion Maiorescu” și ”Tudor Vianu”, au fost diagnosticaţi cu COVID-19.

DSP Giurgiu face anchete epidemiologice la cele două licee din Giurgiu şi dacă numărul cazurilor va tot creşte, unităţile de învăţământ riscă să se închidă, iar cursurile să se mute în online.

După apariţia imiginilor de la majoratul fiului Elenei Dinu, Poliția face cercetări la restaurantul care a găzduit petrecerea din week-endul trecut. Organizator  riscă dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, ridicarea licenței de funcționare și, implicit, închiderea localului.

Citeşte şi: Florin Salam, amendat după ce a cântat la o petrecere ilegală. Imagini de la cheful organizat de Ionică Minune VIDEO

Petrecerea de la Giurgiu nu este un caz singular. S-a întâmplat weekendul trecut şi la Brașov, unde peste 200 de tineri au petrecut de Ziua Îndrăgostiților. Tinerii petrecăreți nu respectau măsurile impuse de autorități în contextul pandemiei de coronavirus, conform bizbrasov.ro.

„La data de 14 februarie 2021, în intervalul orar 00.30 – 05.00, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov a fost organizată și desfășurată o acțiune, cu efective mărite la care au participat 53 de polițiști, scopul vizat fiind verificarea respectării normelor legale impuse în perioada stării de alertă pe raza municipiului Brașov.

Toate persoanele prezenta la eveniment au fost amendate de oamenii legii. De asemenea, polițiștii au confiscat suma de 7.800 de lei și au ridicat mai multe bunuri, în valoare de 10.000 de lei. Aceștia au tras un semnal de alarmă și susțin că organizarea de evenimente private de acest gen este stric interzisă pe durata pandemiei COVID.

​Cu ocazia activităților desfășurate, polițiștii brașoveni au identificat o locație pe raza municipiului Brașov în interiorul căreia au fost depistate 201 de persoane, ce participau la un eveniment privat, fără a fi respectate măsurile de protecție individuală și cele privind diminuarea impactului riscurilor, potrivit prevederilor Legii nr. 55/2020.

Polițiștii au procedat la legitimarea tuturor persoanelor, fiind identificat și organizatorul evenimentului privat, toate persoanele în cauză fiind sancționate contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020.

​Ca urmare a intervenției polițiștilor, evenimentul privat a fost întrerupt, iar participanții au părăsit locația.

​Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că locația prezenta caracteristicile unui club, iar pentru a pătrunde în locație și a participa la eveniment, se solicita o taxă de intrare.

​În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că toate activitățile comerciale derulate se desfășurau în afara cadrului legal, sens în care a fost confiscată suma de 7.800 lei și s-a procedat la ridicarea mai multor bunuri, constând în băuturi alcoolice și nealcoolice, în valoarea de aproximativ 10.000 lei. Totodată, organizatorii au fost invitați la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, în vederea continuării verificărilor și stabilirii întregii situații de fapt”, a transmis IPJ Braşov.


loading...