Elevii ar putea primi vouchere pentru meditaţii. Sorin Cîmpeanu: „Meditaţiile nu pot fi împiedicate. Sunt în orice stat al lumii”

Ministrul Educaţiei a anunţat că elevii care au nevoie de pregătire suplimentară ar putea primi vouchere pentru meditaţii.

21 iun. 2021, 00:00
Elevii ar putea primi vouchere pentru meditaţii. Sorin Cîmpeanu: „Meditaţiile nu pot fi împiedicate. Sunt în orice stat al lumii”

Sorin Cîmpeanu a vorbit, duminică, despre modul prin care elevii ar putea primi vouchere pentru meditaţii.

„Pentru elevii care vor meditaţii să li se acorde vouchere pentru a le folosi la orele de meditaţii. Nu este ideea mea, ci a unui fost ministru, bun”, a declarat ministrul Educaţiei, despre posibilitatea acordării de vouchere pentru meditaţii.

„Meditaţiile sunt în orice stat al lumii, nu pot fi împiedicate”, a adăugat Cîmpeanu, conform Antena3.

Elevii ar putea primi vouchere pentru meditaţii. Cum ar putea fi aplicată facilitatea

Ministrul Educaţiei a dat de înţeles că toţi cei trei milioane de elevi „dacă ar fi o astfel de măsură, vor spune că au nevoie şi vor lua aceste vouchere”.

De altfel, Sorin Cîmpeanu a subliniat că sistemul de meditaţii din România nu este fiscalizat.

„Cred că există riscul de a se pierde controlul”, a mai precizat ministrul Educaţiei.

Citeşte şi: Sorin Cîmpeanu: E nevoie de educaţie sexuală în școli. Strategia aceea de educaţie parentală lansată în anul 2018 era binevenită, nu ştiu de ce am oprit-o

Ministrul Educaţiei anunţă cîţi elevi nu au intrat la examenul de Evaluare Naţinoală

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a precizat că 10% din promoţia curentă a elevilor nu a intrat la examenul de evaluare naţională care va începe miercuri.

„10% din promoţia curentă nu a putut să intre la examenul de evaluare naţională. În general, rata de participare la evaluare e de peste 90%”, a declarat ministrul Educaţiei.

Citeşte şi: EVALUARE NAŢIONALĂ 2021. A fost publicat GHIDUL complet pentru examen DOCUMENT

Cîmpeanu a făcut şi o serie de recomandări pentru Evaluarea naţională care începe miercuri, pentru ca elevilor să le fie mai uşor după problemele din pandemie.

În schimb, numărul elevilor care s-au înscris la Bacalaureat 2021 pentru acest an este mai mic decât cel de anul trecut, a spus ministrul Educaţiei.

Mai exact, este vorba de 77% din numărul elevilor din clasele terminale care s-au înscris la Bacalaureat 2021.

„114.143 de elevi s-au înscris la Bacalaureat, 77% din numărul elevilor din clasele terminale, din promoţia curentă. Încă 19.520 sunt înscrişi la Bac din promoţia anterioară”, a spus Cîmpeanu.

Citeşte şi: Sorin Cîmpeanu anunţă că profesorii din patru judeţe au fost plătiţi integral pentru orele remediale

 


loading...