Elevii din anii terminali se întorc la şcoală pe 2 iunie. Ce reguli trebuie respectate în interiorul instituţiilor

Publicat: Luni, 01 Iunie 2020 12:14 // Actualizat: Luni, 01 Iunie 2020 12:14 // Sursa: romaniatv.net

Elevii din anii terminali se întorc la școală pe 2 iunie, urmând să facă ore de pregătire pentru Evaluarea Națională, respectiv pentru examenul de Bacalaureat până pe 12 iunie. Aceștia trebuie să respecte anumite măsuri în contextul limitării răspândirii infecției cu coronavirus.

Ministerul Educației a decis că unitățile de învățămât nu se vor redeschide, găsind o soluție pentru elevii care susțin Evaluarea Națioanală și Bacalaureatul. În acest context, elevii claselor a VIII-a și a XII-a se vor întoarce la școală pentru ultimele pregătiri pentru examenele naționale.

Ministerul Educației și Cercetării a pus la punct măsurile de prevenție și condițiile în contextul crizei epidemice pentru ca elevii din anii de final de ciclu, cadrele didactice și personalul din școli să fie în deplină siguranță.

Citește și: Ministrul Educaţiei, despre măştile pentru elevi şi cadrele didactice. "De mâine începe distribuţia către inspectoratele şcolare"

Potrivit ordinului emis, accesul în instituţii trebuie să fie organizat astfel încât să fie asigurată o suprafaţă minimă de 4 mp pentru fiecare persoană şi o distanţă minimă de 2 metri între oricare două persoane apropiate. Mai mult, este interzis accesul persoanelor a căror temperatură corporală, măsurată la intrarea în incintă, depăşeşte 37,3°C. De asemenea trebuie să fie asigurate dezinfectarea suprafeţelor expuse.

Consiliile de administraţie ale unităților de învățământ vor elabora o procedură proprie, prin care vor stabili modalităţile de desfăşurare a activităţilor de pregătire a examenelor naţionale, propriul circuit de intrare şi de ieşire a elevilor, a personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic, precum şi modul în care se va realiza igienizarea/dezinfecţia unităţii/instituţiei de învăţământ.

De asemenea, în sălile de clasă activităţile se vor desfăşura cu maximum 10 elevi, la circa 2 metri distanţă unul de altul. Iar elevii, personalul didactic, didactic auxiliar şi nedidactic vor purta mască de protecţie pe durata activităţilor şi îşi vor igieniza regulat mâinile cu substanţe dezinfectante sau cu săpun.

Citește și: Aproape 13.000 de elevi din Bucureşti se întorc la şcoală din 2 iunie

"Vreau să clarific următoarele aspecte: vă asigur că se vor lua toate măsurile de siguranță, să evităm orice risc de îmbolnăvire. (...) În sala de clasă vor fi maximum 10 elevi, respectând toate măsurile de distanțare socială. Repet: maximum 10 elevi într-o sală de clasă", a declarat ministrul Monica Anisie.

Durata activităților nu va fi mai mare de trei ore pentru elevii de liceu și două ore pentru elevii de gimnaziu. În ceea ce privește elevii care studiază în limbile minorităților naționale, activitatea de pregăture nu va dura mai multe de patru ore pentru elevii de liceu și trei pentru cei de gimnaziu.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
2 Iunie bacalaureat coronavirus elevi Evaluare Naţională şcoală
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8418
RON
12 Jul
noapte 18 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H