Aproape 13.000 de elevi din Bucureşti se întorc la şcoală din 2 iunie

Aproape 13.000 de elevi din școlile și liceele din București revin la cursuri, în perioada 2-12 iunie, în vederea pregătirii pentru susținerea examenelor naționale. Anunțul a fost făcut de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, care informează că, pentru organizarea acestor activități, a comunicat instituțional cu reprezentanții autorităților locale, ai Direcției de Sănătate Publică, ai Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, precum și cu directorii unităților de învățământ, care au elaborat proceduri specifice de organizare a activităților educaționale în contextul pandemiei cu noul coronavirus.

RomaniaTV.net
27 mai 2020, 12:02
Aproape 13.000 de elevi din Bucureşti se întorc la şcoală din 2 iunie

Un număr de 7.156 de elevi din clasa a VIII-a şi 5.666 – din clasele a XII-a Zi şi a XIII-a seral/FR şi-au anunţat participarea la activităţile educaţionale organizate de unităţile de învăţământ din Capitală în perioada 2 – 12 iunie, informează miercuri Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

„Până la acest moment, şi-au anunţat participarea fizică la activităţile educaţionale organizate de unităţile de învăţământ: 7.156 de elevi înscrişi în clasa a VIII-a, 882 de profesori care predau discipline de examen în învăţământul secundar inferior şi 5.666 de elevi înscrişi în clasele a XII-a Zi şi a XIII-a seral/FR, precum şi un număr de 1.090 de profesori care predau discipline de examen în învăţământul secundar superior”, precizează sursa citată.

Citeşte şi: Ministerul Educaţiei nu a achiziţionat încă măştile pentru elevii care vor susţine Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul

IŞMB arată că pentru elevii care nu vor participa fizic la pregătire în vederea susţinerii examenelor naţionale vor fi organizate activităţi de pregătire online sau de pregătire alternativă.

 

BACALAUREAT 2020. Calendar Bacalaureat 2020. Când încep probele scrise

 

EVALUARE NATIONALA 2020. A fost modificată metodologia. Ce schimbări au fost aduse şi când vor începe înscrierile

 

Totodată, conducerea Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti asigură elevii şi părinţii, precum şi cadrele didactice că toate unităţile de învăţământ sunt pregătite să organizeze activităţile educaţionale premergătoare examenelor naţionale, în condiţiile prevăzute de Ordinul comun MEC şi MS din 19 mai 2020.

„Pentru organizarea acestor activităţi, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a comunicat instituţional cu reprezentanţii autorităţilor locale, ai Direcţiei de Sănătate Publică, ai Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, precum şi cu directorii unităţilor de învăţământ, care au elaborat proceduri specifice de organizare a activităţilor educaţionale în contextul pandemiei cu noul coronavirus”, susţine IŞMB.

 

Ce fac elevii dacă au temperatura mai mare de 37,3 grade la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat? Răspunsul Avocatului Poporului

În perioada 2 – 12 iunie, în unităţile de învăţământ din Bucureşti, vor avea loc activităţi de pregătire a elevilor, în vederea susţinerii examenelor naţionale.


EVALUARE NAŢIONALĂ şi BACALAUREAT 2020, noi reguli la revenirea în şcoală

Limita de 10 elevi în fiecare clasă a fost eliminată din măsurile prevăzute în școli pentru examenele naționale de Bacalaureat și Evaluarea Națională, potrivit unui ordin comun al ministrului Sănătății și ministului Educației, publicat în această seară în Monitorul Oficial. Acest act abrogă precedentele două ordine comune (4.220 și 4.259) care stabileau măsurile pentru redeschiderea unităților de învățământ. În plus, au fost eliminate prevederile privitoare la existența dispenserelor cu dezinfectant în fiecare clasă sau la intrarea în săli, plus setul de condiții impus pentru igienizarea și dotarea toaletelor.
Noua prevedere legată de așezarea elevilor în clasă este următoarea: „în sălile de clasă activitățile și examenele se vor desfășura prin stabilirea locurilor, astfel încât să existe o distanță între elevi sau candidați, pe rânduri și între rânduri, de 2 m unul față de altul”.

Elevii care fac pregătire pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat, supravegheaţi de un cadru medical. Anunţul ministrului Educaţiei

Vechea prevedere: „în sălile de clasă activitățile se vor desfășura cu maximum 10 elevi, situați la cca. 2 metri distanță unul de altul, care vor purta mască pe tot parcursul desfășurării activităților din unitatea de învățământ”

Față de precedentul ordin de ministru, din noile prevederi lipsesc și condițiile impuse pentru igiena și dotarea grupurilor sanitare, dar și prevederea care obliga școlile să pună dezinfectant la fiecare intrare în sala de clasă, existând în schimb doar obligativitatea existenței în șoală a următoarelor: permanent săpun, prosoape de hârtie, dispensere cu dezinfectant pentru mâini, care vor fi încărcate ori de câte ori este necesar”.

În noul Ordin comun de ministru este prevăzută și măsura triajui epidemiologic zilnic (măsurarea temperaturii) realizată de către un medic sau asistent medical în fiecare unitate de învățământ.