Elicopter militar rusesc, DOBORÂT în Siria. Nu există supravieţuitori

Un elicopter militar rusesc, tip Mi-8, a fost doborât în Siria. Niciunul dintre ocupanţii aparatului de zbor nu a supravieţuit.

RomaniaTV.net
01 aug. 2016, 11:18
Elicopter militar rusesc, DOBORÂT în Siria. Nu există supravieţuitori

Apartul de zbor a fost doborât de tiruri trase de la sol, după ce livrase ajutoare umanitare în Alep, cel mai mare oraş sirian, aflat aproape 50 de kilometri de graniţa cu Turcia.

La bord se aflau 5 militari ruşi, care şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii. Autorităţile de la Moscova nu au furnizat informaţii despre cine ar fi putut doborî elicopterul.

„Din informațiile de care dispunem din partea Ministerului Apărării, cei care se aflau în elicopter au murit, au murit eroi deoarece au încercat să manevreze aparatul în așa fel încât să reducă la minimum numărul victimelor la sol’, a declarat pentru presă purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, adăugând că Moscova va continua lupta împotriva terorismului internațional „pe toate fronturile” în pofida amenințărilor din partea grupării teroriste Stat Islamic.

Duminică, gruparea jihadistă ISIS a postat un mesaj video de 9 minute pe YouTube, în care le cerea adepților săi să declanșeze jihadul în Rusia.