Elicopter prăbuşit. Şeful Armatei din Kenya a murit în explozie

Președintele Ruto a convocat o ședință de urgenţă a consiliului de securitate al țării. Șeful armatei din Kenya și alți 9 militari de rang înalt au murit într-un accident de elicopter.

18 apr. 2024, 21:52
Elicopter prăbuşit. Şeful Armatei din Kenya a murit în explozie

Șeful armatei din Kenya a murit într-un accident de elicopter. În aparatul de zbor se mai aflau încă 11 militari. Elicopterul s-a prăbușit în vestul țării. Generalul Francis Omondi Ogolla a murit după ce un elicopter militar s-a prăbușit în vestul țării, a anunțat președintele din Kenya, William Ruto, potrivit BBC. Generalul Ogolla se afla în elicopter alături de alți 11 militari. Doar doi oameni au supraviețuit.

Elicopterul s-a prăbușit în Rift Valley din Kenya, în vestul țării, și a luat foc. Echipe de salvare și recuperare au fost trimise la locul accidentului.

Orientul Mijlociu se află în pragul unui „conflict regional generalizat”, avertisment ONU
Elicopterul a luat foc după ce s-a prăbușit iar la bord se aflau peste zece comandanți de rang înalt, inclusiv generalul Ogolla”, a declarat pentru AFP un înalt responsabil al poliției naționale. „Ei (militarii) se aflau în zonă într-o misiune de securitate, deoarece soldații Forțelor de Apărare kenyene sunt desfășurați în regiune”, care este afectată de bande de bandiți, a adăugat el.

Iohannis, despre NATO şi Ucraina: „Am avut câteva discuţii bune, în plan diplomatic. Despre Ucraina, trebuie urgentat ajutorul militar”
Contactat de AFP, Ministerul Apărării a trimis la Președinție pentru comentarii. „Președintele William Ruto a convocat în această seară o reuniune urgentă a Consiliului de Securitate Națională la Casa de Stat din Nairobi, în urma prăbușirii unui elicopter al Forțelor de Apărare kenyene în această după-amiază în comitatul Elgeyo-Marakwet”, a anunțat pe X purtătorul de cuvânt al președinției, Hussein Mohamed.

 

Francis Omondi Ogolla

Generalul Francis Omondi Ogolla , în vârstă de 61 de ani, a fost numit în funcție în urmă cu puțin mai puțin de un an, la 29 aprilie 2023, de către președintele William Ruto. Absolvent al Școlii Militare din Paris și al Colegiului Național de Apărare din Kenya, el și-a început cariera în cadrul Forțelor Aeriene în aprilie 1984, potrivit site-ului Ministerului kenyan al Apărării.

Președintele Ruto a convocat o ședință de urgenţă a consiliului de securitate al țării.