Elicopter SMURD prăbuşit în Republica Moldova. Raed Arafat s-a deplasat la locul accidentului

Secretarul de stat din cadrul Ministerului de Interne Raed Arafat s-a deplasat, joi, în Republica Moldova, unde un elicopter SMURD din România s-a prăbuşit în timpul unei operaţiuni de salvare a unor bolnavi. Patru persoane - pilotul Doru Gavril, copilotul Voicu Socai, medicul Dumea Mihaela și asistentul Gabi Sandu - au murit în timp ce zburau spre Cahul pentru a prelua un pacient cu accident vascular cerebral, după ce transportaseră la Chişinău o femeie de 85 de ani cu grave probleme de sănătate.

RomaniaTV.net
02 iun. 2016, 14:09
Elicopter SMURD prăbuşit în Republica Moldova. Raed Arafat s-a deplasat la locul accidentului

Ministerul de Interne din România a fost anunţat de autorităţile din Republica Moldova cu privire la dispariţia elicopterului de pe radare în jurul orei 14.23.

„Doresc să transmit condoleanţe familiilor celor 4 colegi care azi şi-au pierdut viaţa la datorie. În jurul orei 14.23, autoritatea aeronautică din Republica Moldova a informat că a pierdut legătura radio cu elicopterul SMURD. La nivelul MAI a fost convocată imediat celula de criză. În jurul orei 15.00 am primit confirmarea de la echipele trimise la faţa locului că a fost găsită epava. Ministrul Petre Tobă a dispus ca domnul Arafat să se deplaseze în Republica Moldova. Celula de criză rămâne în continuare activată şi în legătură cu autorităţile din Republica Moldova. Cercetarea la faţa locului e coordonată de procurorul interimar din Republica Moldova”, a declarat Monica Dajbog, purtător de cuvânt al MAI.

Elicopter SMURD prăbuşit în Republica Moldova. Arafat: În astfel de momente rămânem fără cuvinte şi fără răspunsuri

Ca urmare a tragediei din Republica Moldova, s-a luat decizia ca toate aeronavele tip 135, similare cu cea prăbuşită joi, să rămână la sol.

În această dimineață, elicopterul SMURD a fost solicitat de medicii din Vulcănești, Republica Moldova, pentru a transporta aerian și monitoriza o femeie de 85 de ani, care suferă de bronhopneumonie, insuficiență respiratorie și renală acută.

Elicopter SMURD prăbuşit în Republica Moldova. Detalii cutremurătoare despre victime

La ora 12:10 minute elicopterul a aterizat pe stadionul Dinamo din Chișinău, femeia fiind preluată de către o ambulanță 903 și transportată la Spitalul de Urgență. După decolare, elicopterul a dispărut de pe radare. Aceasta a fost a 19 operațiune aeriană SMURD pe teritoriul Republicii Moldova.

Imagini CUTREMURĂTOARE de la prăbuşirea elicopterului SMURD GALERIE FOTO

Elicopter SMURD prăbuşit în Republica Moldova. Arafat: În astfel de momente rămânem fără cuvinte şi fără răspunsuri