Elisabeta Lipă, prima reacţie despre suspendarea Simonei Halep pentru dopaj. „Din păcate, nu avem cum să o ajutăm”

Elisabeta Lipă, preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că Simona Halep nu are în acest moment altă variantă decât cea de a aştepta decizia în cazul său de dopaj.

30 aug. 2023, 16:17
Elisabeta Lipă, prima reacţie despre suspendarea Simonei Halep pentru dopaj. „Din păcate, nu avem cum să o ajutăm”
Elisabeta Lipă, prima reacţie despre suspendarea Simonei Halep pentru dopaj. "Din păcate, nu avem cum să o ajutăm"

Elisabeta Lipă, prima reacţie despre suspendarea Simonei Halep pentru dopaj. Fosta mare canotoare, multiplă campioană olimpică, mondială şi europeană, nu crede că unui sportiv la un nivel atât de înalt îi poate trece prin cap să se dopeze, având în vedere faptul că aceştia sunt supuşi des testelor antidoping.

Citeşte şi: Simona Halep, prima reacţie despre retragere. „E o mare lovitură! Va fi ceva nou, dar sunt pregătită”

„Nu are altă variantă, soarta ei nu mai depinde de ea, stă în mâna aceste agenţii care chiar nu înţeleg de ce întârzie atâta. A avut timp la dispoziţe să spună da sau nu. M-am întâlnit cu Simona acum aproape nicio lună, când am revenit de la Paris. Suntem alături de ea toţi cei care ştim ce înseamnă sportul de performanţă, dar din păcate un avem cum să o ajutăm”, a spus ElisabetaLipă.

Preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport a menţionat că îi este foarte greu să se pronunţe în acest caz: „Numai ea ştie. Şi colectivul ei medical. Îmi este foarte greu să cred că… să ajungă la un nivel atât de mare şi să folosească nişte substanţe care nu ştiu cât te pot ajuta… Nu pot să cred să-ţi treacă măcar prin cap să foloseşti aşa ceva la acest nivel. Sunt foarte multe controale, de controale n-ai cum să scapi. Sportivii parcă zici că sunt nişte infractori care au greşit cu ceva, li se bate la uşă la 6 dimineeaţa ca să fie controlaţi”.

Citeşte şi: Verdict pentru Simona Halep, gata cu aşteptarea! Ce se întâmplă cu fostul lider WTA

Simona Halep nu a mai jucat de un an, de când a fost depistată pozitiv cu roxadustat, şi aşteaptă în continuare o decizie a forurilor internaţionale din tenis privind situaţia sa.