Elon Musk a anunţat noul model Tesla 100% autonomă până la sfârşitul anului

Elon Musk, directorul executiv al Tesla, a anunțat joi că producătorul de mașini este foarte aproape de dezvoltarea unei Tesla model 5 de condus autonom care ar permite deplasarea fără șofer. 

RomaniaTV.net
09 iul. 2020, 14:03
Elon Musk a anunţat noul model Tesla 100% autonomă până la sfârşitul anului

CEO-ul Tesla a confirmat astfel realizarea obiectivului pe care și l-a setat în 2019 – dezvoltarea unei mașini capabile să iasă pe șosele fără un șofer în spatele volanului.

„Sunt extrem de încrezător că vom avea anul acesta funcționalitatea de bază a nivelului 5 de condus autonom, care este practic complet. Și cred că se va întâmpla foarte rapid”, a declarat Musk într-o înregistrare video la deschiderea Conferinței Mondiale pe tema Inteligenței Artificiale din Shanghai.

Citeşte şi: Magnatul Elon Musk îşi deschide şcoală privată. Taxa săptămânală ajunge la 7.500 de dolari

Cursa pentru dezvoltarea unei mașini autonome a animat giganții tech și producătorii din domeniu, atât din California cât și China, de mai mulți ani. Toți anticipează o piață extrem de profitabilă în special în domeniul transportului de pasageri.

Industria nu a obținut însă aprobările necesare pentru ca un vehicul să poată circula fără un șofer în spatele volanului iar unii experți în inteligență artificială rămân sceptici cu privire la abilitatea unei astfel de mașini să se piloteze singură în orice situație.

Citeşte şi: Elon Musk caută doritori care să testeze noua sa platformă de Internet. Ce condiţii impune fondatorul SpaceX

Tesla a devenit în luna iunie cea mai scumpă companie auto la nivel global de pe piața bursieră, depășind Toyota, chiar dacă compania lui Elon Musk vinde cu mult mai puține mașini decât concurentul său japonez. 

Brandul din California este cotat în prezent la peste 250 de miliarde de dolari, peste giganții Toyota și Volkswagen.