Elon Musk caută doritori care să testeze noua sa platformă de Internet. Ce condiţii impune fondatorul SpaceX

SpaceX, companie lansată de Elon Musk, caută persoane interesate să testeze platforma sa de Internet, aflată într-o versiune beta. Aceasta a fost dezvoltată pe baza a 500 de sateliţi Starlink şi promite accesul la Internet de aproximativ oriunde şi pentru oricine de pe Terra până în aul 2021.

RomaniaTV.net
23 iun. 2020, 17:46
Elon Musk caută doritori care să testeze noua sa platformă de Internet. Ce condiţii impune fondatorul SpaceX

SpaceX a lansat pe site-ul Starlink o invitație de înscriere pentru persoanele interesate să testeze platforma de sateliţi, pe baza unei adrese de e-mail şi a unui cod poştal. Seattle şi Germania ar putea câştiga cursa pentru primele teste, conform tweet-urilor lui Elon Musk.

Citeşte şi: Elon Musk s-a lansat într-o nouă provocare. Vrea să construiască astroporturi plutitoare

Compania de 36 de miliarde de dolari promite să anunțe toate persoanele înscrise, pe baza codului poștal, dacă vor avea loc teste în zona lor de reședință. Obiectivul companiei este de a reduce decalajul cu privire la accesul la internet, în contextul în care jumătate din populaţia globală încă nu are acces la Internet sau suferă de conexiune slabă.

Pentru a realiza acest lucru, Elon Musk va lansa în spaţiu câteva mii de sateliți Starlink până în 2021. Dar, pe lângă zonele cu conexiune slabă la Internet, antreprenorul intenționează să ofere servicii de Internet cu costuri reduse și în zonele urbane. Platforma promite viteze de un gigabit pe secundă, la o latență de 30 de milisecunde. 

Peste 480 de sateliți SpaceX au ajuns până acum în spațiu, însă Elon Musk plănuieşte să trimită în total 12.000 pentru a oferi Internet de mare viteză inclusiv în regiuni izolate ale globului.