Elon Musk a finalizat preluarea Twitter şi a început concedierile la vârful companiei

Elon Musk, director al Tesla şi SpaceX, a preluat joi controlul Twitter după ce a finalizat achiziţionarea reţelei de socializare pentru 44 de miliarde de dolari, potrivit mai multor articole din presa de specialitate americană

28 oct. 2022, 09:13
Elon Musk a finalizat preluarea Twitter şi a început concedierile la vârful companiei

Cel mai bogat om din lume i-a concediat imediat pe şeful Parag Agrawal şi alţi doi directori, directorul financiar Ned Segal şi directorul juridic Vijaya Gadde, potrivit unor surse anonime de la Washington. Twitter nu a emis deocamdată vreun comunicat, dar persoane din interiorul companiei au confirmat achiziţia.

El a postat pe Twitter mesajul „pasărea este eliberată”, într-o aparentă referire la încheierea tranzacției.

Musk a spus că a cumpărat platforma de socializare pentru a ajuta omenirea și că a vrut ca „civilizația să aibă o piață digitală comună”.

Elon Musk a avut timp până vineri să finalizeze achiziţia reţelei de socializare, în caz contrar, un proces ar fi avut loc în noiembrie. Operaţiunea a durat de la anunţul făcut la sfârşitul lunii aprilie a unei oferte de achiziţie de 44 de miliarde de dolari.

Citeşte şi: Vești bune pentru utilizatorii Apple! iPhone renunță la actualele cabluri și vine cu un nou încărcător

Antreprenorul a căutat să iasă din ea în mod unilateral la începutul lunii iulie, acuzând compania că l-a minţit, însă consiliul de administraţie al companiei a luat măsuri legale.

La începutul lunii, cu câteva zile înainte de deschiderea unui proces pe care Twitter părea pe cale să îl câştige, Elon Musk s-a oferit în cele din urmă să închidă tranzacţia la preţul convenit iniţial.

Citeşte şi: Pfizer este cercetată în Italia pentru evaziune fiscală de 1,2 miliarde de euro