Emanuel Ungureanu: Domnului Cîţu i s-a umflat capul de la putere! USR iese de la guvernare dacă este remaniat Cătălin Drulă

Deputatul Emanuel Ungureanu a avertizat că USR ar putea ieşi de la guvernare în cazul în care ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, ar fi remaniat din Cabinetul Cîţu.

27 iul. 2021, 22:39
Emanuel Ungureanu: Domnului Cîţu i s-a umflat capul de la putere! USR iese de la guvernare dacă este remaniat Cătălin Drulă

Emanuel Ungureanu ameninţă cu ieşirea USR-PLUS de la guvernare, la doar două zile de când Dan Barna, vicepremier în Guvernul Cîţu, a anunţat că nu se pune problema. „Eu vă spun că sunt foarte mulţi oameni care sunt nemulţumiţi de performanţa domnului Cîţu. În PNL este concurs de scos Drulă din Guvern şi vă spun că dacă iese Drulă o să iasă şi USR. Domnului Cîţu i s-a umflat capul de la putere. Eu am spus că domnul Cîţu nu are capacitatea să se concentreze pe guvernare şi asta s-a văzut pentru că a folosit aparatul guvernamental în campania electorală“, a precizat deputatul Emanuel Ungureanu.

De altfel, pe lista miniştrilor care ar putea fi afectaţi de o posibilă remaniere sunt Cătălin Drulă (pentru că Transporturile sunt dorite de liberali), Claudiu Năsui sau Ciprian Teleman.

Până în prezent nu a fost purtată nicio discuţie în Coaliţie despre posibile remanieri, fiind aşteptată trecerea congreselor din cele partide aflate la guvernare.

Premierul Florin Cîțu a declarat marți la Digi24 că nu va mai permite sa existe la ministere proiecte bugetate pentru care nu a inceput executia, dupa ce la inceputul anului a fost o discutie dura in care toti ministrii au cerut multi bani, dar nu a prezentat şi nume.

„Se poate face mai mult. Nu as spune nemultumire. Am avut niste discutii dure la inceputul anului, pe buget. Aveam ministri care spuneau ca aveam nevoie de fiecare banut, si acum nu au cheltuit bani. Rectificarea o sa fie pozitiva, nu luam bani de nicaieri. Vom aloca resurse suplimentare unde e nevoie si unde sunt convins cu argumente solide ca banii vor fi cheltuiti pana la sfarsitul anului. Eu imprumut niste bani, daca nu se cheltuie raman cu ei luati cu dobanda. De aceea le cer responsabilitate ministrilor. Trebuie sa terminam cu modul de bugetare in care sa punem proiecte de investitii doar sa fie acolo. Sunt exemple de proiecte cu zero executie. Eu nu o sa mai permit asa ceva”, a spus Cîţu.

Premierul Cîţu ameninţă cu REMANIEREA Guvernului şi acuză USR-PLUS de „fake news”

Recent, deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu s-a întrebat „de ce nu vine DNA” să îl ia pe premierul Florin Cîţu. „Dragnea a făcut puşcărie pentru că ar fi folosit două angajate de la partid pe statul de plată al DGASPC Teleorman”, a adăugat el, întrebându-se dacă nu e mai grav „faptul că prim-ministrul Cîţu a folosit un angajat al Guvernului pentru lupta lui politică sălbatică cu Orban”. „Abia aştept următoarea moţiune de cenzură”, a conchis Ungureanu.

Barna: Cel mai simplu ar fi să ieşim de la guvernare, numai că românii care au dat credit USR PLUS şi ne-au trimis în Guvernul României şi în Parlament ne-au cerut să venim şi să luptăm pentru România

Dan Barna a afirmat că cel mai simplu ar fi să iasă de la guvernare, însă românii „care au dat credit USR PLUS şi ne-au trimis în Guvernul României şi în Parlament, cu ponderea pe care o avem, ne-au cerut să venim şi să luptăm pentru România”. Referitor la declaraţia lui Cristian Ghinea că USR PLUS ar putea ieeşi de la guvernare, dacă se schimbă ponderea portofoliilor în Executiv între cele trei partide din coaliţie, vicepremierul a precizat că „în PNL este o competiţie de cine dă mai multe castane USR PLUS”.

Klaus Iohannis, despre o remaniere: Este posibilă dacă miniștrii n-au performat conform așteptărilor
„Că în PNL este o competiţie de cine dă mai multe castane USR PLUS. Nu am ce să comentez foarte mult. E un lucru pe care îl observăm cu toţii. Aştept să treacă această lună super septembrie în care toate cele trei partide au alegeri şi apoi să ne întoarcem mai asumat pe programul de guvernare şi pe reformele de acolo. Dincolo de asta, mă rog, sunt elemente de retorică de campanie”, a explicat Dan Barna, întrebat despre faptul că Cristian Ghinea vorbea despre momentul oportun ca USR PLUS să iasă de la guvernare şi acuza că partidul a fost mingea de ping pong între candidaţii la Congresul PNL.

Chestionat despre faptul că sunt voci în USR PLUS care înaintează scenariul ieşirii de la guvernare, vicepremierul a precizat: „Am spus-o de mai multe ori şi vă răspund şi acum. Cel mai simplu ar fi să ieşim de la guvernare, numai că românii care au dat credit USR PLUS şi ne-au trimis în Guvernul României şi în Parlament, cu ponderea pe care o avem, ne-au cerut să venim şi să luptăm pentru România. Cât timp mai există o soluţie, cât timp cred şi credem că putem să contribuim la schimbarea de care avem cu disperată nevoie, noi ca ţară, o să continuăm să ducem această luptă”.