Proteste la Cluj. Primarul Emil Boc face referendum privind lucrările de asfaltare a malului Someşului. VIDEO

Zeci de clujeni au ieşit joi în stradă nemulţumiţi de un proiect al primăriei şi au strigat lozinci împotriva edilului.

30 oct. 2015, 06:49
Proteste la Cluj. Primarul Emil Boc face referendum privind lucrările de asfaltare a malului Someşului. VIDEO

Peste 100 de persoane au ieşit în stradă pentru a protesta față de lucrările de reamenajare a malului Someşului, printr-un proiect cu finanţare europeană. Oamenii spun că nu vor ca spațiul verde să fie acoperit de betoane.

Citeşte şi: Scandal cu dansatoare, în politică: Un deputat liberal din Cluj a demisionat

Primarul Emil Boc a mers în mijlocul oamenilor revoltaţi şi a anunțat că a sistat lucrările deocamdată şi că vrea să organizeze un referendum pe această temă.

„Vreau să fie consultare publică în care toţi cetăţenii să îşi spună punctul de vedere. Largă consultare publică sau chiar posibilitatea unui referendum local, când vom sta cu toate alternativele pe masă. Nu cred că este cea mai mare urgenţă să ne grăbim să o facem (n.red. banda) şi să învrăjbim clujenii împotriva clujenilor. Sunt împotriva unei asemenea atitudini şi vreau să avem toate soluţiile pe masă şi să luăm o decizie inclusiv prin soluţia unui referendum local, prin care să spunem ce să facem aici. Fiecare să ne spunem argumentele într-o prezentare publică de 30 de zile, care înseamnă o dezbatere publică, dar până atunci am dat dispoziţie de a nu se mai continua lucrările la ceea ce înseamnă extinderea cu o bandă. Acum se vor readuce lucrările la stadiul iniţial şi lucrările vor continua doar pe ceea ce înseamnă proiectul din carosabil, adică acea bandă de lângă linia de tramvai, care trebuie modernizată şi trotuarul refăcut. Nu ne atingem dincolo de trotuar”, a explicat Emil Boc, citat de stiridecluj.ro.