EMOŢIONANT. Scrisoarea unei paciente operată la un spital judeţean: E prea curat, organizat, cu oameni mult prea oameni

O pacientă operată, recent, la Spitalul Județean de Urgență Zalău, a scris, la externare, un mesaj pe Facebook în care își exprimă surprinderea că un spital poate să arate așa cum arată cel din Zalău dar, mai ales, că personalul se poate purta așa cum trebuie să se poarte medicii, asistentele și infirmierele într-un sistem sanitar civilizat.

24 nov. 2015, 12:35
EMOŢIONANT. Scrisoarea unei paciente operată la un spital judeţean: E prea curat, organizat, cu oameni mult prea oameni

Manuela a fost internată şi operată la Spitalul Judeţean din Zalău. Mesajul ei, scris la externare, este emoţionant şi dovedeşte că şi în România pacienţii pot fi trataţi aşa cum trebuie de cadrele medicale, cu grijă şi răbdare, într-un spital curat şi cu aparate de ultimă generaţie.

Citeşte şi Săndesc: Lăsaţi-ne să lucrăm. După ce vom termina de tratat oamenii, puteţi să ne ardeţi în piaţa publică

Spitalul Județean Sălaj e în altă țară! Nu e în România! E prea curat, organizat, cu oameni mult prea … oameni, ca să poată fi în România! Am avut în aceste zile de trecut peste o intervenție chirurgicală acolo, la secția ginecologie. Sunt femeie… și nu sunt perfectă. Așadar, eram pe cale să spun ca e aproape prea greu să cred ca am prins vreo trei ture de asistente și infirmiere și nu am putut să aduc nici cel mai mic reproș nici unei persoane. Toate, fără nici o excepție, au fost profesioniste fără a uita să rămână profund umane. E incredibil? Poate ca da… dar eu asta am văzut, trăit, simțit. M-am simțit îngrijită așa cum orice om bolnav își dorește. Nu pot să spun decât ca am avut senzația că România, cu poveștile ei medicale, e departe… foarte departe! Ca nu am ales, spre surprinderea multor cunoștințe, să mă duc la Cluj, nimic nou. Eu mă simt de mulți ani în siguranță fiind în grija d-lui doctor Ciutre Dorel și nu cred ca aș fi putut fi pe mâini mai bune nicăieri. De aceea am ales așa. Doar că apoi am avut surpriza să găsesc o întreagă echipă faină! Până și anestezista, pe care atunci am văzut-o prima oara, d-na doctor Bota, m-a luat prin surprindere cu răbdarea pe care a avut-o în a-mi explica, cu amănunte, totul despre anestezie. M-am simțit exact așa cum orice pacient trebuie să se simtă, respectată și importantă. Nu a renunțat decât atunci când s-a asigurat ca sunt împăcată cu decizia. Îi mulțumesc. Da, e ciudat să ajungi într-un spital în România și să nu poți decât să spui tuturor mulțumesc. Da, e și mai ciudat și miraculos că asta se întâmplă la Zalău! Și da, e adevărat!!! Mulțumesc tuturor pentru plăcuta surpriză. În lumea asta nebună surprizele frumoase sunt atât de rare și e păcat să nu le punem la vedere, tuturor spre știință.

Citeşte şi Câţi oameni încap la terapie intensivă în România, în cazul unei calamităţi

P.S. Nu fac referire la curățenie, mirosuri care în alte spitale îți întorc stomacul pe dos… aici lipsesc… Nu fac referire nici la dotări care sunt mult peste ceea ce te-ai putea aștepta în Zalău, dar deja este cunoscut faptul ca în acest spital s-au investit bani mulți și cu rost! Nu le mai spun pe astea, pentru ca despre ele deja s-a scris. S-a scris despre dotările de ultima generație… dar cred ca și oamenii de acolo merită o vorbă bună și puțină atenție„.

Citeşte şi CONDIŢII INUMANE la maternitatea din Drobeta-Turnu Severin. Mămicile sunt nevoite să nască în frig