Enigmă de 60 de ani: un mort necunoscut, un bilet bizar, o carte misterioasă şi organizaţia secretă

La 1 decembrie 1948, la ora 06:30, cadavrul unui bărbat neidentificat a fost găsit pe plaja Somerton din Adelaide, Australia. Omul părea să fi avut o condiţie socială bună şi era îmbrăcat în haine de calitate superioară. Investigaţiile nu au făcut decât să adâncească şi mai mult unul dintre cele mai mari mistere ale ultimului secol.

RomaniaTV.net
20 nov. 2012, 09:40
Enigmă de 60 de ani: un mort necunoscut, un bilet bizar, o carte misterioasă şi organizaţia secretă

Cadavrul bărbatului necunoscut, având o vârstă estimată de 45 de ani, se afla sub lumina unui felinar stradal de la marginea plajei Somerton (Adelaide, Australia). Corpul acestuia avea musculatura dezvoltată, în special cea a picioarelor, ceea ce ar fi indicat un bun alergător. Era proaspăt ras şi nu prezenta semne distinctive. Era îmbrăcat într-o cămaşă albă (la care purta o cravată dungată în roşu şi albastru), pantaloni maro, un pulover maro, o jachetă cenuşie şi purta şosete maro şi pantofi maro. Hainele bărbatului erau de calitate superioară, dar etichetele lor fuseseră înlăturate. De asemenea, nu a fost găsită o pălărie, ceea ce ar fi fost ciudat pentru un bărbat din anii ’40, îmbrăcat la costum.

Citiţi despre cea mai fost găsit asupra sa, despre amprentele acestuia şi despre autopsie.

Ce a fost găsit, ulterior, în Gara Adelaide şi ce teorii incredibile au derivat din aceste descoperiri.

Ce a fost găsit într-un buzunar secret şi care este misterul cărţii persane către care trimitea. Ce alte persoane păreau implicate.

Teoriile conspiraţioniste ale unui caz neelucidat.