Enoriaşi revoltaţi, scandal în faţa unei biserici din Bârlad. Preot catolic, huiduit de ortodocşi la Satu Mare

Revoltă în faţa bisericii. Zeci de enoriaşi din Bârlad ameninţă că vor bloca intrarea în lăcaşul de cult dacă preotul lor nu se întoarce. Părintele a fost mutat la altă parohie, iar de atunci oamenii nu mai au linişte. Alt scandal a fost la Satu Mare, unde un preot greco-catolic a putut să iasă din biserică doar cu ajutorul jandarmilor.

20 mai 2015, 06:24

Enoriaşii de la Sfântul Spiridon din Bârlad sunt hotărâţi să lupte cu mai marii bisericii până când preotul lor mutat în urmă cu câteva luni este readus în parohie.

Citeşte şi: Biserica se războieşte cu Fiscul. Preot: „Este imposibil să faci evaziune fiscală la parohie”

„Aş dori ca episcopul şi protopopul acestor biserici să-şi amintească pentru ce au fost puşi în slujbele lor: iubirea de aproape, ortodoxism şi credinţă”, a declarat o femeie.

Preotul a fost mutat pentru că nu a reuşit să-şi plătească taxele către biserică şi adunase o datorie de 24.000 de lei. Oamenii au început acum să strângă bani ca să plătească în locul lui, numai să se întoarcă.

Aceiaşi enoriaşi l-au huiduit săptămâna trecută pe episcopul de Huşi când a ieşit dintr-un bolid de lux.

„Fac foarte multe călătorii oamenii, se duc la mormântul sfânt, se duc în toată lumea, au maşini scumpe. De unde? Din banii noştri”, a declarat o altă femeie în vârstă.

Citeşte şi: Episcopul de Huşi, apărat cu poliţia de furia enoriaşilor VIDEO

Un scandal de proporţii a fost şi la Crucişor, în judeţul Satu Mare, unde un preot greco-catolic a ieşit din biserică sub protecţia jandarmilor.

Oamenii şi-au ieşit din minţi când au fost anunţaţi că biserica ortodoxă la care mergeau ei a fost retrocedată greco-catolicilor.

„Noi am cerut să ne lase biserica noastră când e închisă, duminica. Nu s-a vrut. Am încercat pe cale amiabilă, până la urmă s-a ajuns la proces”, a precizat preotul greco-catolic.

Citeşte şi: Scandal cu poliţia la o biserică din Constanţa, chiar în mijlocul slujbei

Procesul dintre ortodocşi şi greco catolici a început în 2010, iar sentinţa s-a dat abia acum.