ÎPS Teodosie a oficiat o slujbă la care au participat câteva sute de oameni, fără mască şi fără distanţare

Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a oficiat miercuri seara o slujbă la care au participat câteva sute de oameni în condiții de zero distanțare socială sau măști de protecție. Slujba a avut loc la o mănăstire din satul Gheorghițeni, comuna Dorna Arini din județul Suceava.

RomaniaTV.net
09 iul. 2020, 14:59
ÎPS Teodosie a oficiat o slujbă la care au participat câteva sute de oameni, fără mască şi fără distanţare

În clipul postat pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului se poate vedea cum oamenii care au participat la slujbă nu au respectat nicio măsură de protecție. 

Credincioşii fără mască s-au înghesuit să ajungă la altar, sărută icoanele din interiorul mănăstirii din Suceava, unde Părintele Teodosie a ţinut slujba. 

Reamintim că, în luna mai, arhiepiscopul Teodosie şi alţi doi preoţi erau acuzaţi de zădărnicirea combaterii bolilor, după ce au împărtășit mai multe persoane cu aceeași linguriță. În urma cercetărilor efectuate, Parchetul Curţii de Apel a dispus, pe data de 14 mai, clasarea unei plângeri penale împotriva lui Teodosie şi a altor preoţi, acuzaţi de zădărnicirea combaterii bolilor, în contextul săvârşirii tainei împărtăşaniei cu o singură linguriţă şi din acelaşi potir, pentru mai mulţi credincioşi

La mijlocul lunii iunie, BOR a transmis că oficierea slujbelor religioase în interiorul bisericilor, cu participarea credincioșilor trebuie să se desfășoare cu respectarea unor reguli de distanţare socială. Mai exact, păstrarea unei distanţe de 2 m în orice direcţie între credincioşi, sau obligativitatea folosirii măştilor de protecţie pentru preoţi şi credincioşi la spovedanie, ca şi pentru toţi participanţii la slujbe.