Erupţia unui vulcan subacvatic a secţionat un cablu de comunicaţii VIDEO

Insulele Tonga ar putea rămâne fără internet timp de "două săptămâni" după erupţia vulcanică de la sfârşitul săptămânii.

17 ian. 2022, 07:48
Erupţia unui vulcan subacvatic a secţionat un cablu de comunicaţii VIDEO

UPDATE: O altă ”erupţie mare” a fost detectată pe vulcanul din Tonga, care a intrat în erupţie în urmă cu trei zile şi care a declanşat un tsunami la Oceanul Pacific, a anunţat luni o staţie de monitorizare din Australia, relatează AFP.

Această ultimă erupţie a fost detectată duminică, la ora 22.10 GMT (luni, 0.10, ora României), potrivit unei alerte a Centrului autralian de observare a cenuşii vulcanice (VAAC) din Darwin. Centrul de Alertă de Tsunami la Pacific, cu sediul în Hawai, a anunţat că a localizat valuri mari în regiune.

”Ele ar putea proveni de la altă explozie a vulcanului din Tonga. Nu există cutremure cunoscute de talie semnificatvă care să genereze un astfel de val”, precizează centrul.

O altă „erupţie mare” a fost detectată la un vulcan subacvatic din Tonga care a intrat în erupţie în urmă cu trei zile şi a declanşat un tsunami în Oceanul Pacific, a anunţat luni o staţie de supraveghere din Australia, notează AFP.

Ultima erupţie a fost detectată duminică la orele 22.10 GMT, potrivit unei alerte a Centrului australian de observaţie a cenuşii vulcanice (VAAC) din Darwin.

Cutremur în Grecia, la Muntele Athos. Magnitudinea seismului a fost 5,4
Centrul de avertizare de tsunami din Pacific, cu sediul în Hawaii (Statele Unite), a făcut cunoscut că a localizat valuri mari în zonă: „Acestea ar putea proveni de la o altă explozie a vulcanului din Tonga. Nu există cutremure de dimensiuni semnificative care să genereze un astfel de val”, potrivit uni comunicat al centrului.

Pe de altă parte, Insulele Tonga ar putea rămâne fără internet timp de „două săptămâni” după erupţia vulcanică de vineri care a secţionat un cablu de comunicaţii submarin, a declarat luni pentru AFP un responsabil al operatorului.

Avertizare masivă de tsunami, după o erupţie vulcanică. Valurile au măturat deja mai multe case, imagini de groază VIDEO
„Primim doar informaţii fragmentate, se pare că cablul a fost tăiat”, a spus directorul reţelelor Southern Cross Cable Network, Dean Veverka, adăugând: „Ar putea dura până la două săptămâni pentru reparaţie”.


loading...
Partenerii noștri