Eşti un părinte mereu îngrijorat pentru copilul tău? Iată câteva sfaturi să te echilibrezi

“Pe vremea noastră, mergeam la şcoală singuri, stăteam acasă singuri, eram afară cu prietenii până seara târziu, iar părinţii noştri n-aveau nicio grijă”… Vi se pare cunoscută fraza? Se potriveşte copilăriei multora dintre noi. Între timp, lucrurile s-au schimbat. După ce am devenit părinţi, simţim constant nevoia de a-i “verifica” pe cei mici, pentru a ne asigura (pentru a câta oară?) că sunt bine. Până la un punct, aceasta grijă este normală, firească şi naturală. Sunt copiii noştri şi ar trebui să-i protejam.

RomaniaTV.net
21 mai 2014, 09:23
Eşti un părinte mereu îngrijorat pentru copilul tău? Iată câteva sfaturi să te echilibrezi

Cand totusi aceasta grija devine exagerare? Raspunsul il dau prompt specialistii: cand incerci sa dai la o parte toate obstacolele din viata copilului tau pentru ca lui sa-i fie tot timpul bine. Vrei sa-l feresti de toate experientele negative, de tot disconfortul, de esecuri si frici. Cum? Facand totul in locul lui.

Cand copilul este nefericit, ca parinti, avem tendinta de a reactiona automat, de multe ori exagerat. Ii complesim cu asigurari si reasigurari ca pot, ca sunt buni, ca sunt puternici. Niciun parinte responsabil nu vrea sa-i faca rau copilului sau. Insa, problema e ca propria noastra frica, poate contribui la esecul copilului. Cand te gandesti constant la ceva, asteptandu-te sa se petreaca, se va petrece. Cand incerci sa scapi de o teama, o creezi.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.