Eugen Teodorovici: Amnistia fiscală, insolvenţa, nu le facem pentru stat, ci pentru mediul de afaceri

Publicat: Marţi, 09 Octombrie 2018 21:51 // Actualizat: Marţi, 09 Octombrie 2018 21:51 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a afirmat marţi seară, la TVR, că măsuri precum amnistia fiscală nu sunt pentru statul român, ci pentru a ajuta mediul de afaceri şi relaţiile dintre partenerii comerciali care activează în România.

Întrebat dacă se face amnistia fiscală şi când, Teodorovici a răspuns: "Da, se face. În octombrie am spus că o să prezentăm Guvernului o propunere de concept pe această zonă, o să discutăm la nivel de coaliţie guvernamentală, discutăm cu mediul de afaceri şi luăm o decizie".

El a susţinut că astfel de demersuri nu sunt luate pentru statul român, ci pentru companii.

"Eu zic că este o decizie foarte importantă şi ajută foarte mult mediul de afaceri. Măsurile acestea nu sunt pentru statul român - nici insolvenţa, nici amnistia, nici evaziunea fiscală, nu pentru statul român, ci pentru a încuraja ca în mediul economic să fie un comportament corect între partenerii comerciali", a declarat Teodorovici.

Ministrul Finanţelor a mai spus că statul nu are "ca principal obiectiv închiderea unor companii, trimiterea acelor persoane la închisoare şi astfel de abordări".

Eugen Teodorovici susţinea la sfârşitul lunii iulie că intenţia este ca de amnistia fiscală să beneficieze companii de stat care au acumulat datorii istorice şi care, probabil, se vor închide în câţiva ani daca nu vor fi luate anumite măsuri.

El mai spunea că nimeni nu îşi propune că scape o persoană fizică sau vreo firmă.

"Poate o ultimă şansă pentru astfel de companii va fi o astfel de măsură de amnistie. Deci nu are nimeni în cap să scape pe cineva persoană fizică sau vreo firmă. Singurul interes este de a vedea dacă această parte a economiei de stat se poate face cu adevărat ceva sau întindem an de an în speranţa că cineva cândva va lua o decizie. Ăsta e singurul motiv. Pe timpul verii analizăm, vedem exact care sunt posibilele scenarii şi cu discuţie cu cei de la Comisia Europeană, cu actorii implicaţi vom lua o decizie", a menţionat atunci Teodorovici.

Citeşte şi Anunţul anului: salariul minim ar putea creşte la 2050 de lei înainte de 1 ianuarie 2019

 
loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8750
RON
25 Sep
noapte 17 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H