Eugen Tomac: Le vom recomanda membrilor şi simpatizanţilor noştri să iasă la referendum şi să voteze Da

Eugen Tomac, preşedintele PMP, a declarat miercuri că membrii şi simpatizanţii formaţiunii vor fi îndemnaţi să iasă la referendum şi să voteze pentru redefinirea familiei în Constituţie. El a adăugat că partidele ar trebui să fie însă mai rezervate faţă de această iniţiativă.

RomaniaTV.net
12 sept. 2018, 11:48
Eugen Tomac: Le vom recomanda membrilor şi simpatizanţilor noştri să iasă la referendum şi să voteze Da

„Cred că partidele ar trebui să fie un pic mai rezervate faţă de această iniţiativă, pentru că este o iniţiativă care vine din partea cultelor creştine din România. Această coaliţie nu au creat-o partidele, iar încercarea aceasta disperată a PSD de a se agăţa de o temă atât de sensibilă mi se pare o blasfemie. Lasă cetăţenii să decidă singuri, este o iniţiativă a Coaliţiei pentru familie, a cultelor din România. Noi, ca partid, le vom recomanda membrilor şi simpatizanţilor noştri să iasă la referendum şi să voteze ‘da’, dar mi se pare o încercare prea brutală în a confisca un demers care nu a fost iniţiat de partide şi trebuie să rămână un demers al celor care şi l-au asumat”, a spus Tomac, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că toate aceste lucruri ar trebui clarificate de organizatori, nu de politicieni. „Pentru că este foarte uşor să îţi pui o cruce în piept şi să te plimbi pe străzi şi să spui – ieşiţi la vot că noi suntem cei mai curaţi”, a adăugat acesta.

Propunerea legislativă de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie a fost adoptată marţi în plenul Senatului.

Potrivit modificării propuse pentru articolul 48 din Constituţie, „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Pe 1 septembrie, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, anunţa că referendumul pentru familie va fi organizat pe 7 octombrie.