Veste SENZAŢIONALĂ pentru fotbalul românesc. ANUNŢ OFICIAL

EURO 2020. Candidatura României pentru organizarea unor meciuri din cadrul turneului final al EURO 2020 a fost transmisă joi la UEFA şi conţine prezentări ale unor aspecte juridice, politice, economice, sportive, de infrastructură, anunţă un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

24 apr. 2014, 16:34
Veste SENZAŢIONALĂ pentru fotbalul românesc. ANUNŢ OFICIAL

EURO 2020. Dosarul de candidatură mai conţine şi date despre tehnologia informaţiei relevante pentru organizarea EURO 2020, dar şi o descriere amănunţită a facilităţilor existente pe Arena Naţională, a spaţiilor adiacente şi a dezvoltărilor care vor avea loc în proximitatea stadionului şi în oraş până în anul 2020. El este însoţit de hărţi, planuri şi imagini, precum şi de garanţii emise de autorităţile române privind angajamentul de a îndeplini cerinţele formulate de UEFA pentru organizarea jocurilor de la EURO 2020.

Din dispoziţia premierului Victor Ponta, realizarea documentaţiei a fost demarată încă din toamna anului 2013. Apoi a fost adoptă Hotărârea de Guvern nr. 1093 din 11 decembrie 2013 privind declararea de interes public şi importanţă naţională a UEFA EURO 2020 şi a candidaturii României pentru organizarea acestui eveniment.

Prin acelaşi act normativ a fost înfiinţat Comitetul interministerial de coordonare pentru organizarea şi susţinerea candidaturii României, comitet condus de către viceprim-ministrul pentru securitate naţională şi ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

În intervalul scurs din luna decembrie 2013 şi până în prezent, la sediul Guvernului s-au desfăşurat trei reuniuni ale Comitetului interministerial şi mai multe întâlniri la nivelul experţilor fiecărei autorităţi competente pentru a se clarifica diferitele aspecte ale dosarului de candidatură.

MAI menţionează că Federaţia Română de Fotbal a cooperat în mod sistematic cu specialiştii din Primăria Municipiului Bucureşti pentru a definitiva documentele aferente prezentării Arenei Naţionale şi infrastructurii existentă în Capitală şi a relaţionat cu alte instituţii şi organizaţii care au furnizat expertiză de specialitate pe diferite domenii. Redactarea finală şi editarea dosarului de candidatură a fost realizată de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES).

Prin conţinutul său, dosarul de candidatură transmis de România la UEFA întruneşte toate condiţiile solicitate de către forul continental şi că ţara noastră are o şansă certă pentru a primi dreptul de a organiza meciuri în cadrul turneului final al UEFA EURO 2020, se arată în comunicatul MAI.

Completarea şi finalizarea celor 12 secţiuni ale dosarului de candidatură au necesitat un efort complex în care au fost angrenate structuri guvernamentale, Primăria Municipiului Bucureşti, Federaţia Română de Fotbal, alte instituţii şi organizaţii. Autorităţile guvernamentale care au conlucrat pentru documentarea dosarului de candidatură au fost Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul de Justiţie, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerul Transporturilor, Ministerul pentru Societatea Informaţională, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Oficiul Român pentru Invenţii şi Mărci, Oficiul Român pentru Drepturi de Autor, Autoritatea Naţională de Supraveghere Financiară şi Autoritatea Naţională pentru Turism.