Grecia nu primeşte încă bani. Eurogroup a amânat decizia asupra împrumutului

Miniştrii de Finanţe din zona euro au hotărât să amâne decizia privind un nou pachet de împrumuturi pentru Grecia, programată miercuri, după ce statul elen nu a îndeplinit condiţiile care i-au fost impuse, a anunţat liderul Eurogroup, Jean-Claude Juncker.

RomaniaTV.net
14 feb. 2012, 18:54
Grecia nu primeşte încă bani. Eurogroup a amânat decizia asupra împrumutului

„Se pare că sunt încă de rezolvat chestiuni tehnice între Grecia şi troika (reprezentanţii UE, FMI şi BCE, n.r.) în mai multe domenii. În acest context am decis să convoc o teleconferinţă miercuri, în locul reuniunii programate la Bruxelles”, a afirmat Juncker într-un comunicat.

Juncker a declarat că formatul discuţiilor a fost schimbat deoarece aşteaptă încă să primească asigurări din partea liderilor politici din Grecia în privinţa implementării programului de reforme, iar alte chestiuni tehnice trebuie rezolvate, potrivit Reuters.

Autorităţile elene şi troika trebuie să lucreze la mai multe detalii tehnice, precum acoperirea unui deficit de 325 milioane de euro în finanţele pentru acest an şi analiza sustenabilităţii datoriei, a spus Juncker.

„În plus, nu am primit asigurările politice necesare din partea coaliţiei politice din Grecia asupra implementării programului”, a declarat el.

În teleconferinţa miniştrilor din zona euro se vor discuta problemele nerezolvate şi va fi pregătită reuniunea programată pentru 20 februarie.

Miniştrii de Finanţe din zona euro urmau să se întâlnească pentru a aproba al doilea pachet de împrumuturi externe pentru Grecia, în valoare de 130 de miliarde de euro. Primul pachet de împrumuturi, de 110 miliarde de euro, a fost decis în 2010, pentru a ajuta Grecia, împovărată de o îndatorare foarte ridicată, să evite falimentul.