EUROPA LIBERĂ: Traian Băsescu, trimis în judecată de CNSAS pentru colaborare cu Securitatea. S-au descoperit note informative

Publicat: Joi, 09 Mai 2019 19:02 // Actualizat: Joi, 09 Mai 2019 21:51 // Sursa: romaniatv.net

Potrivit informațiilor Europa Liberă, dosarul de rețea contine doar coperțile pe microfilm, iar notele informative, două la număr până în acest moment, au fost descoperite în dosarele altor persoane care aveau dosare de urmărire informative (DUI). Dosarul de rețea este practic gol, deci nu conține un angajament cu Securitatea, dar pe copertă apare numărul dosarului, numele real și numele conspirativ, afirmă sursele Europa Liberă.

Documente atasate:

Traian Băsescu este suspectat din nou de legături cu Securitatea. Colegiul CNSAS nu poate da direct o decizie de poliție politică, fiind obligat să apeleze la instanța de contencios administrativ, singura în măsură să stabilească dacă e vorba de o colaborare cu Securitatea ca poliție politică. CNSAS a anunțat pe site trimiterea în judecatăpotrivit articolului 3, lit b și art 5, al 1 din lege, respectiva literă indicând că e vorba de un parlamentar.

Ce scrie CNSAS

Colegiul a aprobat Nota de Constatare şi a dispus introducerea la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Bucureşti a acţiunii în constatare pentru stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii, pentru următoarea categorie de persoane: - art. 3 lit. b, art. 5 alin.1 (deputat sau senator în Parlamentul României, membru în Parlamentul European) – 1 persoană;

Traian Băsescu a fost verificat din oficiu, în postura de candidat la europarlamentare, iar cercetarea ar fi fost făcută de un angajat al Direcției de Investigații. Acesta ar fi lucrat individual, fără să spună nimănui nimic, iar marți a pus raportul pe masa Colegiului CNSAS, relatează sursele Europa Liberă. Potrivit acestora, respectivul ar fi fost angajat al SRI înainte să vină la CNSAS.

Conform Antena 3, numele de cod al lui Traian Băsescu la Securitate era ”Petrov”.

Perioada la care se referă investigația nu este cea în care Traian Băsescu a lucrat la Anvers, ci aceea în care era student la Institutul de Marină din Constanța.

Traian Băsescu a declarat în repetate rânduri că nu a fost ofițer de Securitate și nu are niciun angajament.

Traian Băsescu a fost verificat de mai multe ori de către CNAS, ultima adeverință, de necolaborarea cu Securitatea, fiind din februarie 2014. Celelalte sunt din 2002, 2004, 2006 și 2009.

Băsescu a făcut subiectul mai multor scandaluri declanșate de o posibilă colaborare cu Securitatea, Centrul de Investigații, condus de Mugur Ciuvică, un adversar al fostului președinte și colaborator al Antenei 3, a susținut că Băsescu a fost chiar ofițer de Securitate, fiind racolat în perioada studenției la Institutul de Marină.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
CNSAS Securitate Traian Băsescu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
10 mai 16:48
Răspunde | Votează email 0 email
vali
Cred ca, in mod corect, ar trebui sa raspunda penal si nemernicul sau nemernica de la CNSAS ce a emis adresa din care a rezultat ca matrozul nu a fost turnator
10 mai 13:41
Răspunde | Votează email 0 email
NAE
Securist sau nesecurist nici nu mai conteaza.Un caracter infect sa conduca o tara timp de 12 este cel putin regretabil
10 mai 07:48
Răspunde | Votează email 1 email
tic-tac
Banditule, pentru tot raul facut romanilor, vei da socoteala! Inceputul este ca ai fost securist, apoi vor veni hotiile!
1
EUR
4.8583
RON
21 Sep
noapte 13 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H