Evaluare clasa a II-a: Modelele de teste de pe pagina Ministerului Educaţiei nu au putut fi accesate. Vezi aici modelele

Publicat: Luni, 06 Mai 2019 11:52 // Actualizat: Luni, 06 Mai 2019 15:07 // Sursa: romaniatv.net

Evaluarea Națională la clasa a II-a începe mâine, cu testarea la Limba română, proba scrisă. Cu doar o zi înainte de evaluare, pagina Ministerului Educației pe care ar trebui să apară modelele de subiecte a fost în mentenanţă şi nu a putut fi accesată timp de câteva ore.

Luni dimineaţă, pagina Ministerului Educației care are încărcate modelele de subiecte pentru evaluarea de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a afișa următorul mesaj: "Pagina in mentenanta! Se lucreaza pentru remedierea erorilor. Va multumim pentru intelegere!"

Reprezentanții Ministerului Educației au precizat că site-ul a întâmpinat unele probleme. După câteva ore, pagina a devenit funcţională.

SUBIECTE Evaluarea Naţională la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a: cum arată structura subiectelor

Probele din cadrul evaluării naţionale de la finalul clasei a II-a vor începe marţi, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Proba scrisă la limba română şi limba maternă este programată în 7 mai, fiind urmată pe 8 mai de testele de citire la cele două discipline. Proba de matematică este prevăzută pentru data de 9 mai, în timp ce proba de limbă română (scris şi citit) pentru elevii din rândul minorităţilor naţionale se va desfăşura în data de 10 mai.

Evaluarea competenţelor fundamentale dobândite în ciclul primar la finalul clasei a IV-a are următorul calendar: limba română (14 mai), matematică (15 mai) şi limba maternă (16 mai).

Şi elevii claselor a VI-a vor susţine evaluarea competenţelor fundamentale dobândite în zilele de 22 mai (limbă şi comunicare) şi 23 mai (matematică şi ştiinţele naturii).

Conform Legii educaţiei naţionale, rezultatele evaluărilor naţionale la clasele a II-a şi a VI-a au ca scop elaborarea planurilor individualizate de învăţare ale elevilor şi preorientarea şcolară, iar rezultatele evaluării naţionale la clasa a IV-a sunt utilizate şi pentru diagnoza de sistem la nivelul ciclului primar.

Rezultatele evaluărilor naţionale de la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a se vor comunica doar părinţilor elevilor care le susţin.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
06 mai 16:20
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Mi-a zis ca ma scot singura de la inregistrarile din agentia de munca,ca o are si ne-a bagat viermi in noi ca sa poata sa ne teleghideze,dau comenzi pe telefon.E posesie demonica si butoneaza pe telefon ce sa facem si dup-aia stau si rad de noi. S-ar putea sa ne fi pus droguri in suc si in mancare fara sa stim ,tot asa ca sa ne teleghideze ca pe lucruri.
1
EUR
4.7785
RON
08 Dec
noapte -2 °
zi 7 °
Ultimele joburi adaugate
24 H