EVALUARE NAŢIONALĂ 2015: Absolvenţii de clasa a VIII-a au susţinut proba la LIMBA ROMÂNĂ. Vezi SUBIECTELE

EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Elevii de clasa a VIII-a au susţinut luni, 22 iunie, probele scrise de la Evaluarea Naţională. Anul acesta, elevii vor fi supravegheaţi atât video, cât şi audio.

21 iun. 2015, 17:11
EVALUARE NAŢIONALĂ 2015: Absolvenţii de clasa a VIII-a au susţinut proba la LIMBA ROMÂNĂ. Vezi SUBIECTELE

EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Aproape 200.000 de absolvenţi de clasa a VIII-a au susţinut, luni, proba scrisă la Limba şi Literatura Româna în cadrul Evaluărilii Naţionale 2015. Prima probă scrisă a fost cea la Limba Română, marţi, urmează proba la limba maternă pentru minorităţile naţionale, iar miercuri, examenul la matematică. Ministerul Educaţiei a anunţat că elevii vor fi supravegheaţi atât video, cât şi audio.

Anul acesta elevii au avut de rezolvat mai multe cerinţe dintr-un text cules de Petre Ispirescu şi un eseu despre Sânziene şi Ziua Universală a Iei, alături de alte cerinţe.

SUBIECTE EVALUARE NAŢIONALĂ 2015 la Limba şi Literatura Română: BASMUL şi un eseu despre Ziua Iei 

SUBIECTE MATEMATICĂ EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Vezi ce au avut de rezolvat olimpicii în sesiunea specială

EVALUARE NAŢIONALĂ 2015, sesiunea specială pentru olimpici. Ce SUBIECTE s-au dat la LIMBA ROMÂNĂ

EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Examenele vor începe la ora 9.00, însă elevii trebuie să fie în bănci de la ora 8:30. În ceea ce priveşte accesul în sălile de examen, elevii sunt aşezaţi alfabetic câte unul în bancă, iar pe uşa de la intrarea fiecărei săli de examen este lipită o listă cu numele candidaţilor distribuiţi acolo.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Adolescenţii nu au voie să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe sau poşete candidaţii având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învăţământ în acest scop. Ordinul de ministru care stipulează aceste reguli spune că elevii care refuză depozitarea obiectelor menţionate, în sala stabilită de comisie, nu vor fi primiţi în examen. De asemenea, candidaţii nu au voie să aibă, în sălile de examen, asupra lor sau în băncile în care sunt aşezaţi, orice fel de manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

Candidaţii nu au voie să aibă la ei telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare care permite conectarea la internet, la reţele de socializare, şi care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu exteriorul.

Se interzice candidaţilor să comunice între ei sau cu cineva din exterior, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Încălcarea regulilor este considerată fraudă sau tentativă de fraudă, iar candidaţii respectivi vor fi eliminaţi de la probă, indiferent dacă materialele sau obiectele interzise au fost folosite sau nu. Candidaţii eliminaţi de la o probă pentru fraudă sau tentativă de fraudă vor primi nota 1.

Calendar EVALUARE NAŢIONALĂ 2015:

  • 22 iunie – Proba la Limba Română
  • 23 iunie – Proba la Limba Maternă
  • 24 iunie – Proba la Matematică
  • 26 iunie – Afişarea rezultatelor
  • 26 iunie – Depunerea contestaţiilor
  • 27 – 29 iunie – Rezolvarea Contestaţiilor
  • 30 iunie – Afişarea rezultatelor finale

EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Vezi ce trebuie să consumi pentru a învăţa mai uşor


loading...