EVALUARE NATIONALA 2015: Rezultate DEZASTRUOASE la simulare

EVALUARE NATIONALA 2015: Prof. Florentina Petre, directorul Liceului Teoretic Mihail Kogălniceanu din Constanţa, declară pentru Cuget Liber: "Sunt dezamăgită de rezultatele elevilor la simularea Evaluării Naţionale"

03 mart. 2015, 09:53
EVALUARE NATIONALA 2015: Rezultate DEZASTRUOASE la simulare

EVALUARE NATIONALA 2015: Exact cu o lună în urmă, prof. Florentina Petre întrunea sufragiile consiliului profesoral convocat special pentru a alege un nou director la Liceul Teoretic Mihail Kogălniceanu, în urma demiterii prof. Claudiu Revnic.

„Nu cred că am reuşit să câştig aprecierea colegilor mei doar în anul în care am fost director adjunct, ci mai repede prin felul meu de a fi de când sunt învăţător aici şi sunt în mijlocul lor, adică din anul 1996. Funcţia nu m-a schimbat şi am rămas aceeaşi colegă corectă, punctuală, exigentă. Atât i-am rugat la momentul alegerii mele: aşa cum îi respect eu, aşa să mă respecte şi ei pe mine şi fiecare să ne facem datoria faţă de elevi cât mai eficient”, a declarat prof. Florentina Petre pentru Cuget Liber.

Absolventă a două facultăţi, Florentina Petre este profesor de desen, psiholog, dar cel mai mult iubeşte să fie profesor de învăţământ primar. Se împarte între numeroasele sale obligaţii de manager şi clasa a III-a, unde încă predă, pentru că nu a fost degre-vată de catedră.

Zilele acestea, susţinea că în ciuda tuturor comentariilor care au existat legate de fostul director şi care au avut în fapt substrat politic, se înţelege foarte bine cu profesorul de matematică Claudiu Revnic. „Este o unitate mare, cu numeroase structuri, care însumează peste 1.300 de elevi şi 90 de cadre didactice şi până la urmă avem nevoie unii de ceilalţi pentru a duce cu bine la capăt actul educaţional şi menirea noastră ca dascăli”, a adăugat acelaşi director.

Reţelele de socializare, mai importante decât învăţatul Şi pentru că tot a adus vorba de actul educaţional, nu puteam da uitării rezultatele slabe de la Bacalaureat ale elevilor din Kogălniceanu. „Noi avem clasă de uman, clasă de real şi clasă de tehnologic. Copiii de la tehnologic merg şi ei la Bacalaureat, pentru că acesta este parcursul firesc, şi ei ne trag în jos. Dar, atâta timp cât elevul intră în acest liceu cu medie sub 5, nu are cum să mai crească impresionant de mult, aşa încât să promoveze Bacalaureatul. Regretabil este faptul că interesul pentru şcoală scade pe zi ce trece. M-am uitat pe rezultatele de la recentele simulări ale Evaluării Naţionale şi sunt destul de mici, mai ales la Matematică. Le-am propus colegilor să facem şedinţe cu părinţii celor trei clase de a VIII-a şi cea de la Piatra şi împreună cu diriginţii şi profesorii care predau la Matematică şi Limba română să vedem ce măsuri putem lua pentru că timpul e scurt. Profesorii chiar erau foarte supăraţi şi îmi povesteau că lucrează mult cu elevii, dar degeaba, pentru că interesul lor pentru carte a scăzut foarte mult. N-or merge ei prin cluburi, dar stau mai mult pe reţelele de socializare decât să înveţe. Rar mai vezi un copil să citească o carte. La acestea se adaugă problemele fa-miliale, cu părinţi dezinteresaţi de ceea ce se întâmplă cu copilul lor, drept dovadă participarea din ce în ce mai scăzută la şedinţele cu părinţii. Stresul şi problemele societăţii îşi pun am-prenta şi pe părinţi, dar şi pe copii. Cine vrea să înveţe învaţă oriunde, chit că e în mediul urban sau rural. Şi noi avem cadre didactice foarte bine pregătite, dar nu este de ajuns pentru a le insufla elevilor dorinţa de a învăţa”, a mai adăugat directorul Florentina Petre.