Evaluare națională 2021. Regulile pe care trebuie să le respecte candidații în sala de examen

Evaluare națională 2021. A mai rămas o singură zi! Pe 22 iunie 2021 are loc prima probă scrisă, cea la limba și literatura română, urmând ca pe 24 iunie să se țină proba la matemativă. Peste 131.000 de elevi absolvenți de gimnaziu s-au scris la examen.

21 iun. 2021, 19:04
Evaluare națională 2021. Regulile pe care trebuie să le respecte candidații în sala de examen

Evaluare națională 2021. A mai rămas o singură zi! Pe 22 iunie 2021 are loc prima probă scrisă, cea la limba și literatura română, urmând ca pe 24 iunie să se țină proba la matemativă. Peste 131.000 de elevi absolvenți de gimnaziu s-au scris la examen.

Evaluare națională 2021. În București sunt puțin peste 12.000 de elevi care vor susține examenul în 207 de centre.

Evaluare națională 2021. Ce reguli sanitare trebuie respectate la intrarea în centrul de examen

  • toate persoanele vor purta mască;
  • nu se măsoară temperatura;
  • accesul în unitatea de învăţământ este organizat astfel încât să fie asigurată o distanţă minimă de 1 m între oricare 2 persoane;
  • în sala de examen se asigură distanţa de minim 1 m între candidaţi;
  • se asigură dezinfectarea suprafeţelor, aerisirea spaţiilor;
  • parcursul prin curtea şcolii până la intrarea în unitate se va realiza pe un traseu bine delimitat şi semnalizat, respectând normele de distanţare fizică;
  • la intrarea în unitate sunt asigurate materiale şi echipamente de protecţie: covoraşe dezinfectante, măşti, substanţe dezinfectante pentru mâini;
  • intrările/ieşirile, precum şi sensul de deplasare pe coridoare sunt semnalizate corespunzător şi dezinfectate în mod regulat.

Evaluare națională 2021. Elevii pot intra în sala de examen se va realiza până în ora 8:30, depozitarea bagajelor urmând a se face într-o sală special destinată, monitorizată audio-video.

Elevii nu au voie să aibă asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălţăminte, în penare sau în băncile în care sunt aşezaţi în sălile de examen telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare care permite conectarea la internet, la reţelele sociale, pentru comunicare cu alţi candidaţi, asistenţi din unitatea/unităţile de învăţământ/centrul/centrele de examen sau cu exteriorul.

Candidaților nu le este permis să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu exteriorul.

Evaluare Națională 2021. Ce vor păți elevii dați afară din examen

Încălcarea regulilor va fi considerată fraudă/tentativă de fraudă, iar candidaţii respectivi sunt eliminaţi de la proba respectivă, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materiale interzise/ciorne/foi din lucrările scrise, avertizează autoritățile.

Candidaţii eliminaţi de la o probă pentru fraudă sau tentativă de fraudă primesc nota 1 (unu) pe lucrarea scrisă.

Cât timp au la dispoziție elevii să scrie lucrarea

După completarea colțului secretizat de pe foaia de examen, la ora 9:15 începe propriu-zis proba scrisă. Elevii au la dispoziție două ore să scrie, iar în cazuri speciale, trei orei ore (120 de minute, respectiv 180 de minute).

În situaţii excepţionale, la cererea candidatului, cu încadrarea în timpul de 120/180 minute, acesta poate primi altă broşură de examen (iar broşura iniţială se anulează).

Evaluare Națională 2021. După cât timp poate ieși candidatul din sala de examen
Candidaţii care doresc să predea lucrările înainte de expirarea timpului maxim prevăzut pentru rezolvarea subiectelor pot părăsi centrul de examen cel mai devreme după o oră de la distribuirea subiectelor în săli.

Primele rezultate ale Evaluării Naționale 2021 vor fi afişate în data de 29 iunie, iar contestaţiile vor putea fi depuse în data de 30 iunie. Rezultatele finale, după contestaţii, vor fi afişate în data de 4 iulie.


loading...
Partenerii noștri