EVALUARE NAŢIONALĂ 2012. O nouă gafă: Lucrări recorectate, fără să fie sigilate

Evaluarea Naţională 2012. După ce baremul de corectare a fost schimbat la o probă, unele centre de evaluare au recorectat lucrările fără să mai secretizeze numele candidaţilor, lucru ilegal. Chiar secretarul de stat, Stelian Fedorca, a recunoscut, la România TV, că unele lucrări nu au mai fost resigilate pentru corectare. Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat la România TV că va verifica dacă s-a întâmplat aşa ceva, dar, din punctul său de vedere, nu este nicio problemă.

RomaniaTV.net
29 iun. 2012, 05:32
EVALUARE NAŢIONALĂ 2012. O nouă gafă: Lucrări recorectate, fără să fie sigilate

Lucrările la română ar putea fi recorectate pentru a doua oară şi asta pentru că în unele centre de corectare, lucrările nu au mai fost sigilate pentru reevaluare.

Secretarul de stat, Stelian Fedorca, a declarat la România TV că unele sunt sigilate, altele au apucat să fie desigilate şi se repunctează aşa desigilate. Nu se mai sigilează încă o dată.

„Pentru că dacă scrie predicativă, scrie predicativă. Dacă există dubii o să le selectăm prin sondaj şi unde s- a comis o eroare. Dar asta se putea întâmpla şi când era sigilată„, a spus Fedorca.

Voi verifica şi eu dacă s-a întâmplat aşa ceva, dar nu este o problemă din punctul meu de vedere. Nu putem vorbi de sancţiuni în acest caz. Completarea notei se face pe borderoul de predare, iar diferenţa dintre cele două note nu poate fi mai mare de 0,6 puncte, dacă s-a ales varianta b.„, a spus Liviu Pop, ministrul Educaţiei.

Primele rezultate de la Evaluarea Naţională vor fi afişate vineri dimineaţa. Tot vineri, elevii nemulţumiţi de notă pot face contestaţii pentru cele două probe.