Evaluări anuale pentru elevii din clasele primare. Ce spun profesorii

Potrivit proiectului "România educată", elevii din clasele primare ar putea susţine evaluări anuale. Mai mult, profesorii ar putea fi plătiţi în funcţie de performanţele elevilor.

07 iul. 2021, 15:53
Evaluări anuale pentru elevii din clasele primare. Ce spun profesorii
Evaluări anuale pentru elevii din clasele primare. Ce spun profesorii

Evaluări anuale pentru elevii din clasele primare. Proiectul „România Educată” propune ca elevii din clasele pregătitoare să susţină teste anuale. Examenele nu vor înlocui, însă, testările de la clasele de a doua, a patra şi a şasea.

Evaluări anuale pentru elevii din clasele primare

Citeşte şi PSD: ”România Educată se vede la sate! 23 de școli din Bihor fără NICIUN elev care să promoveze Evaluarea Națională”

Potrivit proiectului „România Educată”, profesorii vor fi plătiţi în funcţie de performanţele elevilor la aceste testări.

„Munca unui învăţător dacă o apreciem în funcţie de rezultatele elevului, trebuie plătită la fel. În momentul acesta îi plătim deja diferenţiat. Cred că discuţia de corelare cu performanţa vine la pachet cu eventuale sancţiuni. Întrebarea fundamentală este: dacă un învăţător are absolvenţi care nu ştiu să scrie, să citească şi să socotească, ce se întâmplă cu aceşti profesori? Vor fi concediaţi, vor fi temporar scoşi din învăţământ?”, spune Daniela Vişoianu, expert în educaţie, conform Mediafax.

Profesorul de matematică Adrian Enache este de părere că aceste testări anuale nu sunt relevante pentru elevi.

„Aceste testări nu se reflectă în niciun sens în catalog. Deci elevului nu-i pasă că a făcut sau că nu a făcut. Dacă vrem să schimbăm sistemul de educaţie în România, de aici trebuie să pornim, să schimbăm paradigma. Elevii sunt responsabili pentru rezultatele lor la învăţătură”, apreciază Adrian Enache, profesor de matematică.

Proiectul „România educată” propune ca liceele pentru care cererea depăşeşte oferta să poată organiza examen de admitere înaintea Evaluării Naționale, iar Bacalaureatul să fie generalizat, indiferent de rută. De asemenea, unul dintre obiectivele proiectului propune reducerea analfabetismului funcțional de la 44% la 20% până în 2030.

Citeşte şi Proiectul ”România Educată”: Învăţământul liceal ar urma să aibă trei rute, anual putând avea loc transferuri între ele, pe baza competenţelor


loading...