Excluderea RUSIEI din G8 este NORMALĂ, dar NU neapărat şi DEFINITIVĂ

Excluderea Rusiei din Grupul ţărilor cel mai puternic industrializate din lume (G8, redevenit G7) după anexarea Crimeii la Rusia, era normală, însă 'nu în mod necesar' definitivă, a declarat, marţi, şeful diplomaţiei franceze, Laurent Fabius, în preziua summitului G7 de la Bruxelles, informează AFP, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
03 iun. 2014, 08:50
Excluderea RUSIEI din G8 este NORMALĂ, dar NU neapărat şi DEFINITIVĂ

Ministrul francez al afacerilor externe a anunţat, pe postul de televiziune France 2, că va asista sâmbătă, la Kiev, la învestirea noului preşedinte ucrainean Petro Poroşenko. ‘În Franţa există, de decenii, o tradiţie a unei anumite forme de acord cu Rusia, însă atunci când o ţară anexează o alta, este ceva care, din punct de vedere internaţional, nu poate fi acceptat’, a subliniat Laurent Fabius.

De aceea, în opinia şefului diplomaţiei franceze, ‘era normal ca ţările din G7 să-şi arate clar poziţia faţă de anexarea Crimeii’. ‘Este ceea ce am făcut şi am avut dreptate să o facem’, a subliniat Fabius.

Citeşte şi Ucraina exclude negocieri cu Rusia fără medierea UE şi SUA

Întrebat dacă excluderea Rusiei din G8 este definitivă, Fabius a răspuns ‘nu în mod necesar’. ‘Aceasta nu vrea să însemne că nu există niciun fel de relaţie cu Putin. El este invitat la festivităţile prilejuite de 70 de ani de la Debarcarea din Normandia, ceea ce este normal din punct de vedere istoric. Preşedintele francez Francois Hollande va avea o întrevedere cu Putin, preşedintele Obama şi alţi preşedinţi, precum cel al Poloniei’, a subliniat ministrul francez al afacerilor externe.

Citeşte şi Rusia are o LISTĂ secretă cu REPRESALII. Care sunt STATELE şi PERSOANELE vizate

Vladimir Putin va fi prezent, vineri, la festivităţile prilejuite de 70 de ani de la Debarcarea din Normandia. În cadrul lor, liderul rus va avea întrevederi cu premierul britanic David Cameron. Înainte de aceasta, el ar urma să aibă o întrevedere cu Francois Hollande, la Paris.