EXCLUSIV Ce l-a determinat pe Gigi Becali să-şi întoarcă faţa către Dumnezeu: „Eu mi-am notat undeva exact tot ce a făcut Dumnezeu pentru mine. Puteam să iau 10-15 ani de puşcărie, dar El m-a apărat”

De ani buni, Gigi Becali şi-a întors faţa către Dumnezeu, iar mare parte din averea fabuloasă pe care o are a decis să o investească în acte de milostenie. S-a hotărât să facă acest pas după multe momente în care şi-a dat seama că Dumnezeu i-a fost alături.
Irina Dumitrescu
06 mai 2024, 00:22
EXCLUSIV Ce l-a determinat pe Gigi Becali să-şi întoarcă faţa către Dumnezeu:

Gigi Becali spune că a simţit protecţia divină încă din tinereţe. Recunoaşte că a comis multe păcate la viaţa lui, cu toate astea, Dumnezeu l-a protejat în repetate rânduri.

De ce s-a întors Gigi Becali cu faţa spre Dumnezeu

L-am simţit pe Dumnezeu din tinereţe, Dumnezeu m-a protejat, eu am avut viata periculoasa. Pe vremea lui Ceausescu si cu vanzarile de miei nu eram in lege si cu oile pe camp, prin grâu, prin porumb. Puteai sa iei 10-15 ani de puscarie. Dumnezeu m-a aparat. Eram cu distracţiile, nu am avut o viata prea crestina, eram in pacate. Eu am notat undeva exact tot ce a facut Dumnezeu cu mine.

De la stramosi din chinurile si credinta lor si-a aruncat Domnul bunatatea si toata ploaia de bunatati spre mine, pentru ca nu se explica un om sa aiba atata noroc si sa-l protejeze Dumnezeu. Eu când trebuie să iau o decizie, Îl întreb pe Dumnezeu. Tu m-ai ales, Îi zic, fă-mă să fac voia Ta. Şi schimbarile la fotbal, Îi zic Lui Dumnezeu: Tu îndrumă-mă! Dacă te laşi în voia lui Dumnezeu, cine se mai poate lupta cu tine?

Acum mă laud în Hristos, mi-e greu, dar zic, a pus Dumnezeu in mine dragostea, harisma cea mai mare, cum zice Sfântul Apostol Pavel, de a vorbi in toate limbile ingerilor. Dacă dragoste nu aveţi, nimic nu aveţi. Daca dragoste nu am, nimic nu sunt.

Citeste si EXCLUSIV De ce a renunţat Gigi Becali să mai facă politică: „Partidul ăla l-am făcut cu gândul să fac câteva …

Deci dragostea o pune peste toate, cum zice Hristos, zice: Prin asta sa fiti cunoscuti ca sunteti ucenicii mei, sa vă iubiti unii pe altii. Nu a zis Hristos: Să fiti cunoscuti ca sunteti ucenicii Mei, nu a zis asta. El a pus harisma dragostei peste invierea mortilor, peste toate celelalte, si asta a pus Dumnezeu mie, asta ştiu şi simt. Mi-ai dat dragostea, cea mai mare harismă, am primit dragostea cadou, dar dupa aia dragostea ce face? Dragostea lucrand, ai milostenia si toate celelalte virtuti le castigi prin dragoste. Şi se rup celelalte patimi, ele se desprind si se rupe lanţul urâciunii.

Cel ce umbla in frică de Dumnezeu, chiar daca petrece in mijlocul oamenilor răi, nu se teme. Aşa am fost eu, are frica de dumnezeu si poarta arma credinţei cu care poate sa le biruiasca pe toate. Chiar si pe cele ce par grele si cu neputinta. El petrece ca un urias in mijlocul piticilor sau ca un leu mugind in mijlocul cainilor sau vulpilor increzandu-se in Domnul. Aşa am fost şi eu, nu am avut frica de nimic„, s-a destăinuit Gigi Becali la România TV.

Cum abordează Becali necazurile: „De la Dumnezeu vin”

Gigi Becali nu a fost ferit de probleme dintre cele mai mari de-a lungul vieţii. Iar piatra de încercare cu siguranţă a fost puşcăria. Latifundiarul din Pipera are, însă, convingerea că toate încercările vin de la Dumnezeu, iar frica de ele vine de la diavol.

Încercările numai de la Dumnezue vin. Dacă nu ai barbatie, ti-e frică. Frica de la draci, nu mai esti cu Dumnezeu. Mie nu mi-e frica de nimic, nici chiar de moarte, m-am impartasit ieri, sunt cu Hristos. Când mori, te ia Hristos.

Eu inainte mai judecam, dar mi-am dat seama – pedagogia Domnului – nu mai judec pe nimeni. Să vorbesc, de exemplu, despre curcubeu, la modul general, ca sfintesc locurile pe unde trec ei, asta da, trebuie sa sfintim mizeria. Dar despre persoane nu mai vorbesc.

Ei zic că dragostea primează. Dragostea este Hristos. Ce vorbesc ei sunt lucruri afective şi omul alege: ori ţi le alegi pe cele ale sufletului, prin minte si ratiune, ori ti le alegi pe cele ale trupului: fericirea trupului care e de moment, deci vrei trupul de moment sau sufletul care este prin minte si ratiune.

Citeste si Devastat după umilinţa cu Rapid, Gigi Becali a anunţat că pleacă din România! „Nu o să mă mai găsiţi! Plec în peşteri”

Eu nu mai vorbesc acum nici despre Rapid. Mi-a dat o lecţie pentru toată viaţa. Eram prea trufaş şi jigneam, acum m-am lecuit. Am spus că o să luăm 4 puncte si ne-au batut ei 4-0, mi-a dat o lectie Dumnezeu. M-a atentionat: nebunule, nu te lauda cu ce iti dau, nimic nu ai de la tine si toate ti le-am dat Eu. De ce te lauzi ca si cum le faci tu? Am zis: Doamne, e Săptămâna Patimilor, să pot sa ma rog ca lumea, ca fotbalul te ţine, şi mi-a dat sa fiu campion inainte de Săptămâna Patimilor ca sa ma rog cum trebuie, să am pacea măcar„, a mai dezvăluit Gigi Becali.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Andreea Bostănică, despre presupusul iubit arab: „Lăsați să vă cucerească frumos!”
Fanatik.ro
Municipiul din România în care coreenii vor să investească masiv. Drumurile și căile ferate vor fi îmbunătățite
Capital.ro
Lege pentru șoferii din România. PROPRIETARII de mașini trebuie să se prezinte la RAR
Playtech.ro
Imagini INTERZISE cu Simona Halep! Așa arăta înainte să-și micșoreze sânii, pozele sunt indecente
DailyBusiness
Se oferă un nou sprijin financiar în 2024. Sunt în joc 2.500.000 lei
Adevarul
De ce vor tot mai mulți români să revină acasă, după mulți ani de Germania. „Aici nici nu am unde să cheltuiesc banii”
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Adrian Năstase îl îngroapă pe Coldea. A spus tot
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Unchiul copilei este principalul suspect al crimei! Ce i-ar fi făcut înainte să o omoare?!
Cancan.ro
Prognoza Accuweather actualizată | În România se anunță cea mai rece vară din ultimii ani
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
A fost prins suspectul în cazul uciderii Mariei, fetița din Botoșani găsită moartă într-o lizieră de salcâmi. Autoritățile l-au reținut pe unchiul acesteia
Capital.ro
Este obligatoriu în TOATĂ ROMÂNIA. Trebuie să plătiți la stat. Termenul final e 27 MAI
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
VIDEO Imagini dramatice cu prinderea suspectului care ar fi ucis-o pe fetița de 8 ani din Botoșani
substantial.ro
Tragedie în Codăești: Tineri îndrăgostiți pier pier viața într-un accident rutier cu doar câteva zile înainte de nuntă
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'