EXCLUSIV. Ce se întâmplă cu banii pensionarilor de sărbători. Ministrul Muncii, anunţ de ultimă oră

Noul ministru al Muncii a anunţat vineri seară, la România tv, ce se întâmplă cu banii pensionarilor de sărbători. Marius Budăi a mai explicat cine sunt românii care vor primi 1200 de lei în plus la pensie în ianuarie.

03 dec. 2021, 20:33
EXCLUSIV. Ce se întâmplă cu banii pensionarilor de sărbători. Ministrul Muncii, anunţ de ultimă oră

Ce se întâmplă cu banii pensionarilor de sărbători. Noul ministru al Muncii i-a asigurat pe români că anul acesta, vor avea ce pune pe masă de Crăciun.

Ce se întâmplă cu banii pensionarilor de sărbători. Anunţul făcut de Marius Budăi

Marius Budăi i-a anunţat pe pensionari că nu vor fi probleme cu plata pensiilor de Sărbători.

„Problemele s-au rezolvat, coalitia  a adoptat OUG cu rectificarea. S-au făcut deja plăţi către teritoriu. Vreau sa-i linistim pe toti, situatia este sub control. Nu vor fi probleme cu plata pensiilor, continua calendarul cu platile. Avem banii. Problema se rezolvă”, a declarat ministrul la România Tv. 

Citeşte şi Marius Budăi, revoltat de cum a fost negociat PNRR la capitolul pensii. „USR şi domnul Ghinea i-au vrut săraci pe părinţii şi bunicii noştri”

Marius Budăi a anunţat că pensiile vor creşte cu 10 la sută de anul viitor, iar pensia minimă va fi de 1200 de lei. De asemenea, noul ministru al Muncii a explicat cine vor fi românii care vor primi 1200 de lei în plus la pensie, în ianuarie.

„Valoarea punctului de pensie va fi de 1586 de lei, acea majorare de 10 la suta. Mai avem o majorare pentru pensia minima, de la 800 la 1200 de lei.

Vreau să precizez că în ianuarie pensionarii nu primesc inca o pensie in plus, primesc o suma de bani acele persoane cu venituri mici. Acordam o suma de 1200 de lei. Decizia  a fost scrisa in programul de guvernare”, a explicat Marius Budăi.

Ministru a mai anunţat că după recalcularea pensiilor este posibil să fie persoane ale căror pensii vor creşte cu doar 5 lei.

„În termen de 120 de zile de la preluarea guvernării vom prezenta un calendar de implementare cu ceea ce se va intampla cu pensiile. Pot fi cazuri de cresteri de 5 lei. Atunci cand vorbim de sume si cifre chestiunile se pot stabili doar cand vom termina cu creionul calculul”, a declarat Marius Budăi.

Citeşte şi EXCLUSIV | Marius Budăi, noul ministru al Muncii, anunţă ce se întâmplă cu pensiile şi salariile românilor. „Nu vor fi sincope în plăţi”

Ministrul Muncii, despre voucherele de vacanţă: Am propus prelungirea valabilităţii celor actuale şi acordarea de vouchere noi

Ministrul Muncii, Marius Budăi a anunţat, vineri, la finalul şedinţei de Guvern, că s-a discutat despre voucherele de vacanţă, propunerea sa fiind să se prelungească valabilitatea actualelor vouchere cu încă un an şi acordarea de vouchere noi, pentru anul viitor. În privinţa unei noi legi a pensiilor, Budăi a arătat că nu este cuprins acest lucru în programul de guvernare, prioritatea Executivului fiind implementarea pachetului social de la 1 ianuarie.

”Noi am propus prelungirea valabilităţii actualelor vouchere, care mai sunt şi nu au putut fi folosite din cauza pandemiei şi acordarea de vouchere pentru anul următor”, a spus Budăi, precizând că actualele vouchere nefolosite vot putea fi folosite la finalul anului următor.

”Vedem ce iese din avizările interministeriale” a menţionat ministrul, precizând că în piaţa mai sunt şi vouchere din 2019, nu doar din 2020 şi urmează să se stabilească concret elementele legate de prelungirea lor.


loading...
Partenerii noștri