Ce vor verzii agrarieni din România

Săptămâna aceasta s-a înregistrat oficial la tribunal Mişcarea Verzilor Democraţi Agrarieni, formaţiune condusă de Remus Cernea şi Claudiu Crăciun.

RomaniaTV.net
11 nov. 2011, 14:48
Ce vor verzii agrarieni din România

Noua formatiune politica, de orientare ecologista, incearca sa genereze o mai mare participare politica in randul tinerilor educati, structura avand in frunte doar tineri de pana in 40 de ani. Cu acest prilej, RTV.net  a avut o scurta discutie cu copreşedintele MVDA, Claudiu Craciun, care ne-a spus următoarele:

 

„Vedem ca in Romania si Europa criza economica da nastere unor miscari si partide extremiste si radicale. Multe dintre partidele existente isi radicalizeaza la randul lor discursul, mizand pe populism, pe stimularea temerilor si prejudecatilor fata de minoritati sau cei saraci. Aparitia acestui nou partid, care a depasit obstacole de ordin legal importante, este o reactie de cu totul alt tip. Reprezinta o reactie democratica impotriva unui proces politic din ce in ce mai corupt, izolat si ilegitim. Iesirea din criza economica poate fi posibila numai daca reformam politica si administratia si le facem responsabile in fata tuturor cetatenilor. Daca vom regasi solidaritatea sociala si vom promova dezvoltarea economica durabila.
Miscarea Verzilor va participa la toate dezbaterile politice importante actuale si va provoca unele pana acum ignorate. Construim un noi tip de partid politic, a carei organizare este inspirata de modelul societatii civile, bazata pe activism si participare. Imi pare rau ca nu am avut aceasta initiativa acum zece ani de zile. Am fi reusit poate sa oprim prabusirea increderii romanilor in politica, democratie si propriul statut de cetatean. Ma bucur ca am reusit sa aparem acum, cand criza ne forteaza se ne reinventam ca societatate si natiune. Sunt si mai bucuros ca nu am mai asteptat inca 10 ani, cand probabil ar fi fost imposibil sa mai schimbam ceva in politica romaneasca!”