EXCLUSIV| Doctorul Virgiliu Stroescu, semnal de alarmă pentru români: ”Dumnezeu ne-a dat fructe, legume, carnea nu este un aliment sănătos”

Doctorul Virgiliu Stroescu, medic primar în endocrinologie şi nutriţionistul mai multor componenţi ai Lotului Olimpic Român, a vorbit, miercuri seară, în exclusivitate, în cadrul emisiunii ”Punctul Culminant”, de la România TV, despre carne și efectele sale asupra sănătății omului.

06 iul. 2023, 00:01
EXCLUSIV| Doctorul Virgiliu Stroescu, semnal de alarmă pentru români: ”Dumnezeu ne-a dat fructe, legume, carnea nu este un aliment sănătos”
Doctorul Virgiliu Stroescu, semnal de alarmă pentru români

Doctorul Virgiliu Stroescu, semnal de alarmă pentru români. Reputatul nutriționist a tras un semnal de alarmă pentru români care mănâncă  frecvent carne și le recomandă să reducă acest consum pentru că nu este deloc sănătos

Citește și EXCLUSIV Dr Virgiliu Stroescu, sfaturi pentru întărirea imunităţii. Lista alimentelor care nu trebuie să ne lipsească din meniul zilnic

Doctorul Virgiliu Stroescu, semnal de alarmă pentru români

Mai mult, medicul a ținut să sublinieze faptul că dintre toate tipurile de carne, cea roșie este extrem de periculoasă și asta din cauză că favorizează boala canceroasă și bolile cardiovasculare.

”Carnea nu este sănătoasă deloc. Dumnezeu ne-a dat fructe, legume, carnea nu este un aliment sănătos. Carnea roșie favorizează boala canceroasă și bolile cardiovasculare. S-a văzut că cei care mănâncă zilnic peste 40-50 de grame de carne roșie au riscul de a face cancer până la 20%. Știți ce înseamnă 20%? Că din 100 de oameni, 20 au risc să facă cancer, păi aici nu e joacă! Știți că în România, în anul 2019, au murit de cancer 50 de mii de oameni și jumătate din ei puteau fi salvați dacă sistemul sanitar făcea educație sanitară și dacă oamenii veneau la timp. Au murit 50 de mii de oameni și jumătate din ei din cauza alimentației”, a spus Virgiliu Stroescu, în exclusivitate, la România TV.

Doctorul Virgiliu Stroescu recomandă consumul regulat de legume și fructe pentru că hrana vegetală inhibă cancerul. Totodată, nutriționistul susține consumul de soia, un aliment care în ultimii ani a stârnit foarte multe controverse.

”Hrana vegetală are factori care inhibă cancerul. Să vă dau un exemplu, ați auzit de soia, care este foarte controversată. Are trei substanțe care luptă împotriva cancerului (…) S-a dovedit că cei care au cancer sau care consumă cantități mari de soia și mănâncă zilnic, rata de a face cancer a scăzut extraordinar de mult, sunt date adevărate(…) Sunt două mari lucruri care se bat cap în cap, plăcerea și adevărul. Dacă îți place. Știți omul nu este o ființă rațională, este una afectivă: Dacă îmi place e bun! Păi nu tot ce îți place e bun! Dacă oamenii fac mișcare, dacă mănâncă și hrană vegetală, rata cancerului scade uluitor. S-a văzut că oameni care consumă vegetale în cantitate foarte mare, chiar dacă consumă și carne, rata de mortalitate scade aproape la jumătate. Adică, verdețurile sunt hrană vie! Carnea e un aliment mort. Produsele vegetale au aceste substanțe formidabile care scad riscul de a face cancer”, a mai spus renumitul nutriționist.

Citește și Premierul Ciolacu anunţă de când se vor vedea în preţuri plafonările adaosurilor la alimente de bază: „Din luna august, sunt sigur”