EXCLUSIV Dr Virgiliu Stroescu, sfaturi pentru întărirea imunităţii. Lista alimentelor care nu trebuie să ne lipsească din meniul zilnic

Dr Virgiliu Stroescu, medic primar endocrinolog şi nutriţionist al mai multor componenţi ai Lotului Olimpic Român, a vorbit despre rolul important pe care vegetalele îl au în întărirea imunităţii.

03 ian. 2022, 00:00
EXCLUSIV Dr Virgiliu Stroescu, sfaturi pentru întărirea imunităţii. Lista alimentelor care nu trebuie să ne lipsească din meniul zilnic

Dr Virgiliu Stroescu a subliniat, totodată, importanţa hidratării, somnului şi relaxării pentru atingerea unui stil de viaţă sănătos, care înseamnă viaţă mai lungă.

Există legi care sunt foarte importante şi pe care nu avem voie să le încălcăm, încălcarea lor se pedepseşte. Pedeapsa e boala. Noi trebuie să cunoaştem legile sănătăţii, avem nevoie de un stil sănătos de viaţă. Asta înseamnă să îmbinăm alimentaţia cu mişcarea, cu odihna, cu apă, cu lipsa stresului.

Citeste si Alimentul banal care îngraşă. La ce trebuie să renunţi dacă vrei să slăbeşti. Mihaela Bilic promite rezultate fantastice

Alimentele sunt vii, un măr are viaţă în el. În momentul în care l-am fiert, s-a dus viaţa din el. Hrana crudă dă organismului sănătate pentru că ne dă materia primă a vieţii. Viaţa din plante intră în viaţa noatstră. Hrana care nu e crudă e de calitate inferioară, iar organismul se chinuie să elimine ceea ce am băgat în noi.

Avem 23 de perechi de cromozomi, iar fiecare cromozom are două capete numite telomeri. Cu cât mâncăm o hrană mai bună, suntem mai optimişti, ne odihnim suficient, cu atât telomerii cresc, crescând astfel şi durata vieţii. Supărarea, tristeţea, stresul, boala scad telomerii. Însă atunci când telomerii sunt foarte mari, apare cancerul.

Noi putem trăi mult mai mult cu un stil de viaţă sănătos. Cei care mănână hrană vegetală, care fac mişcare, care au pace sufletească trăiesc mai mult„, a spus reputatul specialist în emisiunea România de poveste moderată de Ioan Korpos.

Sfaturi pentru întărirea imunităţii

Dr. Virgiliu Stroescu a menţionat alimentele care nu trebuie să ne lipsească din meniul zilnic.

Alimentele sănătoase sunt cele vii, vegetale, toate vitaminele de pe această planetă le găsim în verdeţuri. Nu trebuie să ne lipsească fructele, însă, atenţie! Fructele trebuie mâncate înainte de masă. Nu trebuie să ne lipsească salatele, substanţele verzi. Cât mai multe produse vegetale să consumăm zilnic, pentru că ele ne cresc imunitatea.

Pentru creşterea imunităţii avem nevoie de proteine, dar aceste proteine le produce organismul, nu le luăm din afară. Proteinele sunt făcute din aminoacizi, iar hrana vegetală e plină de aminoacizi„, a completat reputatul medic.

Citeste si Evită să mănânci asta înainte de culcare. Alimentele care sunt cel mai greu de digerat


loading...
Partenerii noștri