EXCLUSIV | George Simion (AUR) dinamitează PNRR. „Nu există un plan de înflorire a ţării. Există doar un plan de vânzare”

George Simion, copreşedintele AUR, a declarat, miercuri, în direct la România TV, că aplicarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) este "forma prin care revine FMI în România", iar banii care vor fi împrumutaţi vor fi plătiţi de români la dobânzi mai mari decât cele anunţate acum.

26 mai 2021, 22:29
EXCLUSIV | George Simion (AUR) dinamitează PNRR. „Nu există un plan de înflorire a ţării. Există doar un plan de vânzare”

George Simion susţine că PNRR este „doar un plan de vânzare”, pe care-l cataloghează drept „ultima mare privatizare” a României.

„Acest PNRR are 15 miliarde cu care ne împrumutăm. Doar noi şi Italia, din toate ţările UE, accesăm în întregim aceşti bani de împrumut. Da, la dobânzi mici acum, dar în momentul în care expiră acest împrumuturi va trebui să ne împrumutăm iar ca să plătim. Atunci dobânzile nu vor mai fi mici şi va trebui să dăm ce om mai avea.

Nu există un plan de înflorire a ţării. Există doar un plan de vânzare. E ultima mare privatizare care se dă prin acest PNRR.

Este forma prin care revine FMI în România. Ştiţi când veneau şi dictau: măriţi taxele, închideţi companiile stragetice sau vindeţi-le la austrieci, la olandezi.
Acum cu USR, francezii sunt la modă. PNL, din păcate, sunt prizonieri în coaliţia maghiaro-franceză – UDRMR – USR.

Chipurile se pregăteşte o restructurare, dar domnul Drulă pregăteşte finalul Tarom, pentru că nu trebuie să avem o companie aeronautică naţională. Aeroportul probabil pentru mai târziu, la fel ca portul”, a declarat George Simion, copreşedintele AUR, la România TV, în emisiunea „Punctul culminant”, prezentată de Victor Ciutacu.

Citeşte şi: George Simion face gafa anului, în Parlament. Liderul AUR l-a confundat pe Mihai Eminescu cu poetul Marian Bamboi

Întrebat despre reformele care ar trebui realizate prin PNRR, George Simion a afirmat că planul european de trecere pe energie verde „nu favorizează românii”.

„Ştim care e planul la nivel european. Acest plan de trecere pe energie verde nu favorizează românii. Noi mai mai avem lignit în Gorj şi în Hunedoara pe următorii 200 de ani înainte. Nu ne avantajează pentru încă putem să susţinem sistemul naţional energetic.

O să ajungem în câţiva ani când porneşte centrala din Ungaria, de la Pecs, să importăm energie din Ungaria. De 31 de ani există doar împrumuturi”, a spus George Simion.

George Simion (AUR) dinamitează PNRR. „15 miliarde de euro împrumut fără sens”

„15 miliarde de euro împrumut fără sens de care beneficiază această guvernare provizorie a domnului Cîţu, validată prin Parlament inclusiv cu votul PSD care trebuia să facă opoziţie.

Nu s-a votat PNRR. S-a votat schimbarea alocării de fonduri din partea României pentru EUROATOM. Practic, nu mai dăm 1,4% către Bruxelles, ceea ce unii spun că dăm 1,6%, iar alţii spun că dăm 2%.

Banii din PNRR vin tot din partea statelor. UE se împrumută tot în numele statelor care compun Uniunea. Banii ăştia nu sunt gratis.

Jumătate sunt împrumuturi pe care trebuie să le returnăm, jumătate sunt fonduri neramburstabile pe care le-am avut la dispoziţie în ultimii ani. Problema mare pe care noi am spus-o este că noi nu am luat cele 15 miliarde din exerciţiul financiar precedent.

Am ratat cu brio, indiferent de coloratura Guvernului, să luăm bani pe degeaba. Nu alegem noi ce facem cu banii. O să vină o comisie în stil FMI. Vom fi monitorizaţi. Vin iarăşi să dicteze

În ultimii 10 ani, toate partidele spuneau nu ne mai dorim FMI în România. Astăzi, cu totul tuturor partidelor din România, cu excepţia AUR, nu am dorit să asigurăm cvorum şi să participăm la această farsă. Se întoarce FMI în România”, a conchis liderul AUR.

George Simion: „Se vor transforma termocentralele în centrale care merg pe hidrogen”

„E un act de tradăre naţională că faptul a trecut prin Parlament şi faptul că s-a votat EUROATOM-ul de către toate partidele, în afară de AUR.

Asta se întâmplă negru pe alb în planul trimis la Comisia Europeană. Se vor transforma termocentralele în centrale care merg pe hidrogen. De exemplu, Termo Mintia, cu banii din PNRR. Se pregăteşte înstrăinarea Termo Mintia.

Avem în fiecare judeţ nişte coloşi care ar putea funcţiona. De exemplu, mina de uraniu de la Crucea din Suceava, combinatul de oţeluri speciale din Târgovişte.

Nu a vrut domnul Năsui să facă darea în plată. Avem de recuperat 40 de milioane de euro de la firma rusească care e proprietar şi să-l luăm înapoi pentru că avem nevoie de oţeluri pentru viitoarele autostrăzi care nu o să existe. O să existe doar contracte de consultanţă pentru firma Aegis, unde a fost director general doamna Clotilde Armand.

O să aducem oţeluri speciale din Ucraina sau din China”, a mai precizat George Simion.

Citeşte şi: George Simion: AUR votează orice moțiune de cenzură pentru debarcarea Cabinetului Cîțu