EXCLUSIV Instructorul care a asistat la accidentul colonelului rupe tăcerea. Cum a murit Bogdan Georgian Pușcoi, martor-cheie în ancheta de la Crevedia

Detalii în exclusivitate despre moartea colonelului implicat în dosarul de la Crevedia. Instructorul care îl însoțea la cursurile pentru motocicletă rupe tăcerea și povestește cum s-a întâmplat accidentul.

06 sept. 2023, 21:24
EXCLUSIV Instructorul care a asistat la accidentul colonelului rupe tăcerea. Cum a murit Bogdan Georgian Pușcoi, martor-cheie în ancheta de la Crevedia

Poliția a demarat o anchetă în cazul morții suspecte a lui Bogdan Georgian Pușcoi, care a decedat sâmbătă, într-o localitate din Dâmbovița. Fostul șef al Serviciului Prevenire, din Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Basarab” al județului Dâmbovița, a fost cel care a ridicat autorizația de funcționare a stației GPL din Crevedia, unde a avut loc tragedia de săptămâna trecută.

Am stat jumatate de ora cu el i-am explicat tot. Am vorbit de manevrarea acceleratiei ca de acolo pleaca problema. I-am zis ca nu ne trebuie la prima ora.. bun, facem proba. Pornim motorul, i-am aratat de 2 ori, i-am zis mare atentie ca e puternica are 90 de cai putere. Oprim motorul, pornim iar, i-am zis sa incerce si el vum vum vum, nu avem treaba cu acceleratia. Pune mana pe exteremitatea din dreapta! I-am zis toate cu ambreiajul, cum se cupleaza, dam o tura la poligon sa vedem inclinatia. Hai sa facem proba de inclinatie maxima. Aplicam in stanga atat ca sa o tinem.. bun, i-am zis e tabloul de bord, lumini, pornire, oprire din dreapta…„, a dezvăluit instructorul Stelian Duţă în exclusivitate la Punctul Culminant.

EXCLUSIV. Martor-cheie în explozia de la Crevedia, accident mortal suspect în poligon. Declaraţii cu CAMERA ASCUNSĂ
Eram la inclinatie, stanga dreapta, da?! Am facut si proba cu inclinatia, totul ok. Apoi cu casca, nu sa ne intelegem, de 3 ori am repetat ii dam drumul usor, ce parere aveti? Zice da, hai repetam la rece repetam ce avem de facut. Ce facem? Pornim motorul, ce facem ca sa plecam il pornim, tragem ambreiajul si il eliberam usor, fara acceleratie, pleaca in ralanti, dupa care zic hai sa pornim, am pus contactul hai sa pornim, mergand pe langa el, zic foare bine, la un moment dat nu stiu ce s-a intamplat cu el, nu stiu ce s-a intamplat ca a pus mana unde nu i-am sus, a bagat mana in acceleratie..Nu stiu..nu mai zic, nu stiu ce a fost in capul lui, dati i drumul la accelaratie, m-am dus taras!!!! 15 20 m, am tras asa stanga sa il dau gramada, si tot nu iesea din acceleratia, mi-a scapat din mana, m-am dus 10-15 metri, si aia a fost toata treaba s-a proptit in gard, mai domnisoara nu stiu….dumnezeu cu mintea lui, s-o fi pierdut dar nu am vazut sa tremure la plecare ca era totul palpabil, era agitat?? Nu era!!!!!! Era foarte degajat, ca daca il vedeam agitat, nu aveam cum sa il las!!!! „, a mai spus instructorul la România TV.

„În rest, nu stiu nimic, l-am cunoscut la ora 9 cand a venit. L-am vazut un om prezentabil. Eu asa fac cu toti, le-am zis ca e un risc, nu mi-a dat de inteles ca ar fi ceva ca mod de infatisare. Eu nu sunt prezicator, dar dupa chestiile mele nu mi-a aratat ca ar putea fi timid. Tremura putin si i-am zis ai emotii mai stai – altora. La ce a fost nu avea nicio sansa …”, a mai spus

 

Colonelul ISU care a ridicat licența stației GPL din Crevedia, mort într-un accident bizar. Arafat: Nu intrăm în conspirații

Fostul șef al Serviciului Prevenire, cel care a ridicat autorizația de funcționare a stației GPL, a murit în accidentul de motocicletă din Dâmbovița, produs sâmbătă într-un poligon utilizat de către elevi şi instructori de la şcoala de şoferi.

Bărbatul în vârstă de 50 de ani care a murit după accidentul de motocicletă petrecut sâmbătă în poligonul auto de la Ulmi este Bogdan Georgian Pușcoi, cel care a ridicat autorizația de funcționare a stației GPL.

Bogdan Georgian Pușcoi a fost colonel în cadrul Inspectoratului pentru situații de Urgență Basarab I Dâmbovița, șef al Serviciului de Prevenire.

Fostul colonel ISU urma școala pentru a putea obține permisul de conducere a motocicletelor, iar sâmbătă a avut primele ore de mers, în poligonul de la Ulmi. Bogdan Georgian Pușcoi era însoțit de instructor, iar motocicleta pe care se afla s-a izbit violent de un zid de beton al poligonulu. Impactul a fost fatal.

Bilanțul morților în urma exploziei de la Crevedia a crescut la cinci! Un alt rănit internat la Bagdasar Arseni a decedat
Salvatorii sosiți la fața locului nu au mai putut face nimic, decât să constate decesul. Apropiații săi au declarat că Bogdan Georgian Pușcoi a fost cel care le-a ridicat autorizația celor cu depozitul GPL de la Crevedia. „E cel care le-a ridicat autorizația celor de la Crevedia. Datorită lui, pompierii sunt acoperiți în acte acum. El a făcut documentele ca la carte”, a declarat soția fostului colonel ISU, pentru Târgoviște News.

Bărbatul ieșise la pensie în februarie 2021. Era căsătorit și avea doi copii, de 14 și 18 ani. Poliția a deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauzele care au dus la producerea tragediei.

Arafat: Să nu intrăm în conspiraţii
„Domnul colonel în rezervă – Dumnezeu să-l ierte! – a fost angajat al ISU Dâmboviţa şi a fost şeful Inspecţiei de prevenire în perioada 2020-2021, dacă nu mă înşel. În 2021 a trecut în rezervă cu drept la pensie”, a afirmat duminică, răspunzând unei întrebări într-o conferinţă de presă, prim-adjunctul şefului ISU Dâmboviţa, Alfred Hantăr, potrivit news.ro.

Acesta a confirmat că, prin atribuţiile pe care le deţinea, bărbatul care a murit a participat la controalele de la staţia GPL de la Crevedia.  La rândul său, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, spune că nu trebuie să „intrăm în conspiraţii” pe acest subiect.

„Dar ca să punem în lumină şi să nu intrăm în conspiraţii acuma să spunem că cineva a făcut ceva, el era la prima lecţie, dacă este informaţia corectă pe care am avut-o, domnul colonel era la prima lecţie pe motocicletă, era cu instructorul pe motocicletă, fără cască, din ce am înţeles, nu ştiu dacă e adevărat, a accelerat şi a intrat într-un perete, deci nu l-a lovit nimeni, nu a intrat nicio maşină în el, era la  o lecţie pe motocicletă şi, fiind pe motocicletă cu instructorul, a accelerat şi a intrat într-un perete”, a declarat Arafat.

Acesta precizează că, în acest caz, nu trebuie „speculată” o legătură între accident şi incendiul de la Crevedia.