EXCLUSIV. Martor-cheie în explozia de la Crevedia, accident mortal suspect în poligon. Declaraţii cu CAMERA ASCUNSĂ

Fostul șef al Serviciului Prevenire, cel care a ridicat autorizația de funcționare a stației GPL din Crevedia, a murit în accidentul de motocicletă din Dâmbovița, produs sâmbătă într-un poligon utilizat de către elevi şi instructori de la şcoala de şoferi.

04 sept. 2023, 21:35
EXCLUSIV. Martor-cheie în explozia de la Crevedia, accident mortal suspect în poligon. Declaraţii cu CAMERA ASCUNSĂ

Bogdan Georgian Pușcoi a fost colonel în cadrul Inspectoratului pentru situații de Urgență Basarab I Dâmbovița, șef al Serviciului de Prevenire.

Fostul colonel ISU urma școala pentru a putea obține permisul de conducere a motocicletelor, iar sâmbătă a avut primele ore de mers, în poligonul de la Ulmi. Bogdan Georgian Pușcoi era însoțit de instructor, iar motocicleta pe care se afla s-a izbit violent de un zid de beton al poligonulu. Impactul a fost fatal.

Salvatorii sosiți la fața locului nu au mai putut face nimic, decât să constate decesul. Bărbatul ieșise la pensie în februarie 2021. Era căsătorit și avea doi copii, de 14 și 18 ani.

România TV a obținut în exclusivitate punctul de vedere al administratorului poligonului. Atenție, instructorul nu a pățit răni grave și a avut nevoie de îngrijiri medicale minore.

„E cercetat de organe, noi n-am fost aoclo cand s-a intâmplat, numai instructorul era cu el. Au venit cei de la Politie, au cercetat, eu nu pot sa va zic nimic ca nu stiu sa va spun. Ce am auzit si ce am avzut ca nu eram acolo. Era elev inscris la scoala, nu se cunosteau. S-au cunsocut in ziua aceea, puteti sa ne spuneti de ce nu purta casca de protectie? Nu stiu, asta vorbiti cu organele de cercetare cu toate cele. Casca era, ce vad la TV ca nu stiu ce a facut, nu stiu ce a inchis, un cursant pur si simplu. A inceput sa faca cursuri la prima ora, cum se face prima oara. Prima ora nu poti sa iesi din poligon pana cand cursantul nu se adapteaza, sa ai un plan de lectie acolo”, a spun un reprezentant al poligolunului în exclusivitate la România TV.

„Instructorul stiti cum se simte acum? a fost internat in spital? el nu a fost internat in spital, a fot doar tarat de acea motocicleta si atat, dar nu a avut nevoie de ingrijiri. Nu exista nicio … ca domnul asta era prieten, nu avea nicio treaba, ca orice cursant era programat la ora 9 sa inceapa scoala. Luati legatura cu politia si ei va dau toate detaliile. Ei au facut tot. Eu nu pot sa va dau nimic ca n-am fost si nu pot sa va dau un punct de vedere ca nu stiu ce sa va spun. Noi ca adm am facut toate procedurile. Asteptam cursul anchetei, mai mult nu pot sa va dau niste detalii eronate. Nu exista posibilitatea de probleme tehnice, motocicleta a fost verificata. Motocicleta dusa la RAR, tot…Instructorul avea posibilitatea sa franeze? Instructorul era in spatele lui, el a accelerat, exact ce s-a intamplat acolo. El ce sa mai franeze daca era tarat de moto? Mai mult de atat nu pot sa va spun nimic…”, a precizat sursa pentru România TV.

Moartea suspectă a colonelului care a ridicat autorizația stației GPL din Crevedia. A decedat în urma unui accident în poligon

Bogdan Georgian Pușcoi a ridicat autorizaţia staţiei de la Crevedia

Apropiații săi au declarat că Bogdan Georgian Pușcoi a fost cel care le-a ridicat autorizația celor cu depozitul GPL de la Crevedia.

E cel care le-a ridicat autorizația celor de la Crevedia. Datorită lui, pompierii sunt acoperiți în acte acum. El a făcut documentele ca la carte”, a declarat soția fostului colonel ISU, pentru Târgoviște News.

Poliția a deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauzele care au dus la producerea tragediei.

Raed Arafat: Să nu intrăm în conspiraţii

Domnul colonel în rezervă – Dumnezeu să-l ierte! – a fost angajat al ISU Dâmboviţa şi a fost şeful Inspecţiei de prevenire în perioada 2020-2021, dacă nu mă înşel. În 2021 a trecut în rezervă cu drept la pensie”, a afirmat duminică, răspunzând unei întrebări într-o conferinţă de presă, prim-adjunctul şefului ISU Dâmboviţa, Alfred Hantăr, potrivit news.ro.

Acesta a confirmat că, prin atribuţiile pe care le deţinea, bărbatul care a murit a participat la controalele de la staţia GPL de la Crevedia.

La rândul său, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, spune că nu trebuie să „intrăm în conspiraţii” pe acest subiect.

Dar ca să punem în lumină şi să nu intrăm în conspiraţii acuma să spunem că cineva a făcut ceva, el era la prima lecţie, dacă este informaţia corectă pe care am avut-o, domnul colonel era la prima lecţie pe motocicletă, era cu instructorul pe motocicletă, fără cască, din ce am înţeles, nu ştiu dacă e adevărat, a accelerat şi a intrat într-un perete, deci nu l-a lovit nimeni, nu a intrat nicio maşină în el, era la  o lecţie pe motocicletă şi, fiind pe motocicletă cu instructorul, a accelerat şi a intrat într-un perete”, a declarat Arafat.

Acesta precizează că, în acest caz, nu trebuie „speculată” o legătură între accident şi incendiul de la Crevedia.