EXCLUSIV| Parchetul General începe urmărirea penală a lui Clotilde Armand. ”A comis un fals, a uzurpat calitatea consilierilor locali”

România TV a intrat în posesia unui document exclusiv de la Parchetul General de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție conform căruia, începe urmărirea penală a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand.
Alina Costache
29 apr. 2023, 21:53
EXCLUSIV| Parchetul General începe urmărirea penală a lui Clotilde Armand. ”A comis un fals, a uzurpat calitatea consilierilor locali”
EXCLUSIV| Parchetul General începe urmărirea penală a lui Clotilde Armand. ”A comis un fals, a uzurpat calitatea consilierilor locali”

Parchetul General începe urmărirea penală a lui Clotilde Armand. Reprezentanții Parchetului General au transmis într-un răspuns oficial, la solicitarea România TV, că au început zilele acestea urmărirea penală in rem a primarului Clotilde Armand, în dosarul privind fraudarea votului de la alegerile din 2020, de la Sectorul 1.

Citește și  Clotilde Armand acuză coaliția PSD-PNL că nu a votat bugetul sectorului 1 pe 2023, astfel nu poate plăti bursele și asistența socială

Parchetul General începe urmărirea penală a lui Clotilde Armand

Dosarul privind frauda alegerilor din 2020, în care este vizată Clotilde Armand, dar și procurorul Nicolae Sprincu s-a mutat de la parchetul Curții de Apel, la Parchetul General, în luna martie a acestui an.

Totodată, un alt dosar deschis la începutul anului la Parchetul Curții de Apel, privind dispariția acelor imagini care deconspirau fraudarea alegerilor a fost și acesta mutat la Parchetul General.

Cazul a început în urmă cu trei ani atunci când, imediat după apariția în spațiul public a imaginilor care scoteau la iveală frauda pe baza căreia Clotilde Armand a câștigat primăria Sectorului 1, a fost deschisă o anchetă la Secția pentru investigarea magistraților, care a fost ulterior a fost mutată de la un Parchet, la altul.

Urmărirea penală deschisă de către Parchetul General de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție vine la doar câteva zile după ce Sebastian Burduja, preşedintele PNL Sector 1, dar şi preşedintele PSD Sector 1, Florin Manole, au depus o plângere penală pe numele primarului Clotilde Armand, pe care o acuză de fals.

„Noi depunem astăzi o plângere penală, nu aşa cum face Clotilde Armand sau USR-ul, pe cai verzi pe pereţi, ci pe o situaţie care este pur şi simplu inacceptabilă. Pe înţelesul tuturor, doamna primar a luat decizia Consiliului Local cu privire la bugetul Sectorului 1, a modificat-o, doar pe semnătura ei, şi a trimis-o la Prefectură. Deci a comis un fals, a uzurpat calitatea consilierilor locali. Când Secretarul General al Primăriei, care trebuie să asigure legalitatea actelor, a refuzat să semneze acest fals, a fost dat afară şi a trimis, pe propria semnătură, la Prefect, un buget falsificat de domnia sa”, a declarat Sebastian Burduja.

Preşedntele PNL Sector 1 a subliniat faptul că a sesizat organele abilitate pentru că niciun primar din România în ultimii 33 de ani de administraţie publică locală nu a falsificat un buget pe care îl adoptă Consiliul Local.

„Este cea mai mare dezamăgire din politica românească, un om care s-a prezentat a fi un om nou, un om care s-a prezentat a fi un om competent, cu experienţă multinaţională, un om care s-a prezentat un om cu bune intenţii s-a dovedit un politruc impostor, care comite fapte penale, care falsifică bugete, care pur şi simplu calcă în picioare Consiliul Local”, a mai spus Sebastian Burduja.

Citește și Marcel Ciolacu, revoltat de degradarea Sectorului 1. Gunoaie şi deşeuri în plină stradă, pubele neridicate şi promisiunile fără acoperire ale lui Clotilde Armand FOTO

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!