EXCLUSIV| Parchetul General începe urmărirea penală a lui Clotilde Armand. ”A comis un fals, a uzurpat calitatea consilierilor locali”

România TV a intrat în posesia unui document exclusiv de la Parchetul General de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție conform căruia, începe urmărirea penală a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand.

29 apr. 2023, 21:53
EXCLUSIV| Parchetul General începe urmărirea penală a lui Clotilde Armand. ”A comis un fals, a uzurpat calitatea consilierilor locali”
EXCLUSIV| Parchetul General începe urmărirea penală a lui Clotilde Armand. ”A comis un fals, a uzurpat calitatea consilierilor locali”

Parchetul General începe urmărirea penală a lui Clotilde Armand. Reprezentanții Parchetului General au transmis într-un răspuns oficial, la solicitarea România TV, că au început zilele acestea urmărirea penală in rem a primarului Clotilde Armand, în dosarul privind fraudarea votului de la alegerile din 2020, de la Sectorul 1.

Citește și  Clotilde Armand acuză coaliția PSD-PNL că nu a votat bugetul sectorului 1 pe 2023, astfel nu poate plăti bursele și asistența socială

Parchetul General începe urmărirea penală a lui Clotilde Armand

Dosarul privind frauda alegerilor din 2020, în care este vizată Clotilde Armand, dar și procurorul Nicolae Sprincu s-a mutat de la parchetul Curții de Apel, la Parchetul General, în luna martie a acestui an.

Totodată, un alt dosar deschis la începutul anului la Parchetul Curții de Apel, privind dispariția acelor imagini care deconspirau fraudarea alegerilor a fost și acesta mutat la Parchetul General.

Cazul a început în urmă cu trei ani atunci când, imediat după apariția în spațiul public a imaginilor care scoteau la iveală frauda pe baza căreia Clotilde Armand a câștigat primăria Sectorului 1, a fost deschisă o anchetă la Secția pentru investigarea magistraților, care a fost ulterior a fost mutată de la un Parchet, la altul.

Urmărirea penală deschisă de către Parchetul General de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție vine la doar câteva zile după ce Sebastian Burduja, preşedintele PNL Sector 1, dar şi preşedintele PSD Sector 1, Florin Manole, au depus o plângere penală pe numele primarului Clotilde Armand, pe care o acuză de fals.

„Noi depunem astăzi o plângere penală, nu aşa cum face Clotilde Armand sau USR-ul, pe cai verzi pe pereţi, ci pe o situaţie care este pur şi simplu inacceptabilă. Pe înţelesul tuturor, doamna primar a luat decizia Consiliului Local cu privire la bugetul Sectorului 1, a modificat-o, doar pe semnătura ei, şi a trimis-o la Prefectură. Deci a comis un fals, a uzurpat calitatea consilierilor locali. Când Secretarul General al Primăriei, care trebuie să asigure legalitatea actelor, a refuzat să semneze acest fals, a fost dat afară şi a trimis, pe propria semnătură, la Prefect, un buget falsificat de domnia sa”, a declarat Sebastian Burduja.

Preşedntele PNL Sector 1 a subliniat faptul că a sesizat organele abilitate pentru că niciun primar din România în ultimii 33 de ani de administraţie publică locală nu a falsificat un buget pe care îl adoptă Consiliul Local.

„Este cea mai mare dezamăgire din politica românească, un om care s-a prezentat a fi un om nou, un om care s-a prezentat a fi un om competent, cu experienţă multinaţională, un om care s-a prezentat un om cu bune intenţii s-a dovedit un politruc impostor, care comite fapte penale, care falsifică bugete, care pur şi simplu calcă în picioare Consiliul Local”, a mai spus Sebastian Burduja.

Citește și Marcel Ciolacu, revoltat de degradarea Sectorului 1. Gunoaie şi deşeuri în plină stradă, pubele neridicate şi promisiunile fără acoperire ale lui Clotilde Armand FOTO